5 Buitenspeelgoed klassiekers onder de 12,50

buitenspeelgoed
Hoewel het nu nog winter is, kondigen de eerste sneeuwklokjes de komst van de lente aan. En de lente betekent buitenspelen! Om je kinderen naar buiten te lokken is er allerlei leuk buitenspeelgoed op de markt.

Als het gaat om buitenspeelgoed zijn er een aantal klassiekers die tijdloos zijn, en altijd leuk blijven.  Hier onder 5 buitenspeelgoed klasssieker!

5 Buitenspeelgoed klassiekers

  1. De schommel! Wie kent hem niet. De goede, oude schommel. Feitelijk is het niet meer dan een plankje aan twee touwen dat ergens aan wordt opgehangen. Maar een schommel is goed voor urenlang speelplezier. Ook voor volwassenen! Ik mag tenminste nog graag schommelen. Het gevoel van zwaaien door de lucht, en gewichtloosheid is tijdloos!
    Bron: Lobbes
  2. Knikkers! Toen ik nog op de basisschool zat begon de Knikkertijd meestal rond de voorjaarsvakantie. We maakten kuiltjes in het zand, en knikkeren maar.
  3. Elastieken. Als kind vroeg ik elk voorjaar mijn moeder om elastiek om te kunnen elastieken. Bij mij op school deed je dat met z'n vieren. Drie gingen in het elastiek staan zodat het een driehoek vormde. En de vierde ging 'elastieken'.
  4. Hoelahoepen. De hoelahoep is nog steeds leuk voor kinderen, maar heeft anno 2018 ook een nieuwe functie: namelijk hoelahoepen voor de fitness. Dit type hoelahoep is een stuk zwaarder dan een kinder hoelahoep waardoor je je buikspieren er mee kunt trainen. Ik hoelahoep elke dag 10 minuten na het hardlopen terwijl ik Kdrama kijk : )
  5. Touwtje springen. Deze klassieker mag zeker niet in het rijtje ontbreken vind ik. Touwtje springen kun je in je eentje doen, maar een langer touw of stuk waslijn kan gebruikt worden om met z'n drieën touwtje te springen. In dat geval draaien twee kinderen het touw, en de derde gaat springen.

Samenvattend over buitenspeelgoed

Sommig speelgoed heeft haar waarde bewezen, en de tand des tijds goed doorstaan. In deze post gaf ik 5 voorbeelden van klassiekers op buitenspeelgoed gebied. Het fijnst is dat ze ook nog eens niet duur zijn. De schommel is nog het duurst: 12,50. Al het andere speelgoed is goedkoper.
En lees over een vogelnestschommel!
Skelter don'ts!
 
Bronvermelding: afbeeldingen afkomstig van Lobbes

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *