3 Tips voor een kindvriendelijke tuin

Ik heb de eerste sneeuwklokjes inmiddels gespot in onze tuin! Heerlijk die eerste tekenen van de lente. Ook al is het pas januari.

Hoewel het dus nog volop winter is, kun je al best je gedachten eens laten gaan over je tuin. En hoe je die veilig en aantrekkelijk kunt maken voor je kinderen.

Vincent geeft in onderstaand artikel 3 handige en praktische tips hoe je je tuin kindvriendelijk kunt maken!

Veel leesplezier gewenst!

tuin

Het is nog volop winter is en de kinderen spelen waarschijnlijk nog niet zo heel veel buiten in de tuin. Maar het is altijd goed om na te gaan of jouw tuin voldoende kindvriendelijk is.

Want als je kinderen vrijuit kunnen spelen in een kindvriendelijke tuin, geeft je dat als ouder een ontspannen gevoel.

Er zijn veel plekken in een tuin waar gevaar heerst voor een nieuwsgierig kind en er zijn bijna net zoveel manieren om deze gevaren in de kiem te smoren. Zo kan je bijvoorbeeld een kindvriendelijk zonnescherm kopen of een geschikte ondergrond.

Wil je weten wat de belangrijkste stappen zijn om een kindvriendelijke tuin te realiseren? In dit artikel geven we je 3 tips mee.

1. De afscheiding van het erf 

Misschien wel de belangrijkste tip die we je meegeven om een kindvriendelijke tuin te creëren is een goede afscheiding van de tuin en de rest van het erf. Plaats hiervoor bijvoorbeeld een gekleurde schutting, of nog zachter en dus beter: een buxus. Door het erf goed af te scheiden voorkom je dat je kinderen opeens op straat belanden met alle gevolgen van dien.

2. De ondergrond van de tuin 

Bestrating in de tuin is praktisch, en je hebt er weinig werk mee. Maar wie meer veiligheid wil creëren voor zijn of haar kind kiest voor een kindvriendelijke ondergrond. Gras is bijvoorbeeld een veilige ondergrond voor een kind. Gras is ideaal om in te picknicken maar kan ook dienen als een voetbalveldje. Bij de Action kun je graszaad kopen!

Heb je speeltoestellen in je tuin staan, zoals een schommel of een zandbak? Door hier houtsnippers onder of omheen te leggen voorkom je dat de ondergrond beschadigd en in het geval van de schommel waarborg je de veiligheid van je kind.


3. Speeltoestellen

Kinderen in een tuin kunnen bijna niet ophouden met spelen, en speeltoestellen kunnen daarom niet ontbreken in de tuin. Zo betekent een trampoline 100% speelplezier, maar kan het jouw kind in gevaar brengen. Zie ook Speeltoestel voor de tuin.

Net om de trampoline!

Plaats daarom een net om de trampoline heen om te voorkomen dat je kind van de trampoline afvalt. Ook het plaatsen van schuimrubber noodles (bekend vanuit het zwembad) om de veren voorkomt nare ongelukken. Een schommel is een ander ‘gevaarlijk’ speeltoestel. Zoals eerder vermeld is het hierbij van belang dat de grond zacht is. Kies hiervoor dus houtsnippers of rubberen tegels.

LeestipsWat heb jij gedaan om je tuin kindvriendelijk en veilig te maken?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *