Letselschade bij kinderen

Kinderen struikelen of vallen nog wel eens. Als ze nog klein zijn soms simpelweg doordat ze nogal wankel lopen. En later ontstaat letsel bij kinderen regelmatig door ongelukjes bij het spelen, of simpelweg door pech in huis.

Met hoofd op punt open haard gevallen: Aargh!

Zo viel mijn middelste zoon ooit tussen de middag, toen hij even thuis was van school, met zijn hoofd op de punt van onze open haard! Wat een schrik! En de huisartspraktijk nam natuurlijk niet op omdat ze dicht waren vanwege de lunchpauze. Uiteindelijk kreeg ik ze gelukkig toch te pakken, en moest de wond zelfs gehecht worden.

En zelf brak ik ooit een stuk van mijn voortand op op de basisschool doordat een klasgenootje onverwachts op mijn rug sprong. Ik viel pardoes voor over op de grond, en heb als gevolg van die val twee kronen als voortanden.

Waarmee ik maar wil zeggen dat een ongelukje soms in een kleine hoekje zit.


Letselschade: wat is het?

Letselschade is letterlijk de schade die je oploopt door letsel. De term letselschade wordt meestal gebruikt als er een derde bij betrokken was.

Bij mijn val op het schoolplein was er dus duidelijk sprake van letselschade.

In de Nederlandse wet is vastgelegd dat de persoon die verantwoordelijk is voor een ongeluk of letsel de schade moet vergoeden. Je stelt zo iemand aansprakelijk. In principe is die persoon daarvoor verzekerd.

Een speciale vorm van letselschade is smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de schade die je niet aan de buitenkant kunt zien, maar die er wel degelijk. Het gaat dan om de emotionele schade die je hebt opgelopen.


Hoe vraag je letselschade aan?

Hoewel je hoofd er misschien niet naar staat is het belangrijk om niet lang te wachten met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker. Vind je het allemaal maar ingewikkeld? Dan kun je gebruik maken van een letselschade specialist. Betrouwbare deskundigen vind je bijvoorbeeld in het Register Letselschade.

Samenvattend

Opgroeien gaat met vallen en opstaan, en soms zal je kind zich bezeren. Als er een derde bij betrokken is, en er sprake is van letsel, kun je letselschade aanvragen. De veroorzaker betaalt in zo'n geval de kosten die voortkomen uit het ongeluk.

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

EĆ©n reactie

  1. Zo'n ongelukje is inderdaad zo gebeurd! Voor zover ik me kan herinneren is het bij mij nooit erg geweest, maar het is inderdaad wel slim om na te denken over de gevolgen. Zelf zou ik er namelijk nooit aan denken om dan letselschade aan te vragen šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *