Trouwen als je al kinderen hebt? 4 overwegingen

trouwen als je al kinderen hebt


Trouwen als je al kinderen hebt
.

Waarom zou je dat doen?

Je zou immers kunnen stellen dat je de ultieme 'commitment' al met elkaar bent aangegaan door samen een kind op de wereld te zetten!

Wat kan trouwen daar nog aan toevoegen?

4 redenen voor trouwen als je al kinderen hebt!

1. Alles is makkelijk en snel geregeld

Het eerste antwoord is weinig romantisch: trouwen als je al kinderen hebt is praktisch en handig omdat dan een aantal dingen automatisch geregeld zijn.

Op nu.nl vertelt Mariëtte van Kreij, notaris en expert familierecht over de praktische voordelen. Volgens haar is het vooral makkelijker als één van jullie beiden overlijdt. 

Als je getrouwd bent word je namelijk automatisch elkaars erfgenaam. Als je niet wilt trouwen moet je een boel zaken regelen met een testament in combinatie met een samenlevingscontract.

2. Je wilt officieel 'man' en 'vrouw' zijn

In 2022 werd er weer een stuk vaker getrouwd! Bijna 75.000 keer om precies te zijn. In een interview verklaarde een aanstaand bruidje dat ze het gewoon fijn vond om 'mijn man' te kunnen zeggen in plaats van 'mijn vriend'. 
Ik snap dat wel. Toen mijn man en ik net getrouwd waren vond ik het ook zo leuk als hij zei: 'Mijn vrouw wil nog graag een kop koffie.' Sterker nog, ik geniet daar nog steeds van. Ook na bijna dertig jaar huwelijk!

3. Jullie willen je een keer speciaal kleden!

Zowel voor mannen als vrouwen is er prachtige trouwkleding te koop. Denk als man eens aan een trouwpak via Suits at Sea
Ik kwam daar, en keek echt mijn ogen uit! Je zou er bijna een pak van willen dragen in plaats van een trouwjurk! Ik ben oprecht onder de indruk van de leuke trouwpakken die ze daar hebben. Hieronder 4 van mijn favorieten trouwpakken van Suits at Sea:
trouwpak via suits at sea

trouwpak

Trouwen als je al kinderen hebt

suits at sea
Je kunt zelfs een wit trouwpak kiezen, hoewel me dat dan weer niet zo handig lijkt met kleine kinderen in de buurt ; )
Ik zag zelfs trouwpakken van de populaire serie Peaky Blinders bij Suits at sea. Ook hebben ze een heuse mancave! Je kunt hiervoor een afspraak boeken. Ze beloven een unieke trouwpak experience.

4. Je hebt zin in een feestje

Trouwen is een prachtige aanleiding voor een feestje. Ook als je gaat trouwen als je al kinderen hebt. Je viert op die dag jullie liefde, en voor veel mensen is er niets mooiers dan dit delen met hun familie, vrienden en omgeving.
trouwen als je al kinderen hebt

Familymoon

Met de komst van trouwen als je al kinderen hebt is ook het idee van een zogenoemde familymoon ontstaan. Dus in plaats van een honeymoon ga je dan met je gezin op familymoon. Dit is ook een goede manier om een nieuw, samengesteld gezin te vieren.

Trouwens als je al kinderen hebt samenvattend

Het is tegenwoordig niet meer nodig of verplicht om te trouwen als je samen kinderen hebt. Maar door te trouwen heb je wel automatisch een aantal belangrijke dingen geregeld. Als je dan ook nog eens gratis op maandagmorgen trouwt bespaar je een boel geld op notariskosten!
Anderzijds is trouwen gewoon heel bijzonder en mooi om te doen, en kan het heel romantisch een bezegeling van jullie liefde voor elkaar zijn.

Leestip

Trouwen met kinderen: van pak tot trouwjurk
Lees ook: blogger mama!

Ben jij getrouwd met de partner van je kinderen? Waarom wel of juist niet?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *