Kind op elektrische fiets: de duurzame keuze + 4 authentieke ervaringen van mamabloggers!

elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze zijn al lang niet meer voor oude mensen die niet meer 'gewoon' kunnen fietsen.

Elektrische fietsen zijn ook heel populair onder jonge ouders!

Waarom elektrische fietsen zo populair zijn onder jonge ouders

Stel je hebt als moeder last van bekkenklachten, en fietsen gaat moeilijk. Dan gaat het op een elektrische fiets vaak wel dankzij de trapondersteuning. Of je hebt simpelweg veel kinderen om te vervoeren op de fiets. Dat trapt zwaar, en dan kan een elektrische fiets het net wat makkelijker maken.

Met een e-bike trapt het dankzij de trapondersteuning een stuk makkelijker. Zeker als je zowel een kind je voor op je fiets hebt als achter.

Elektrische fietsen hebben een belangrijke maatschappelijke functie!

Een e-bike voorkomt bovendien dat mensen de auto pakken. De trapondersteuning maakt fietsen aantrekkelijker en werkt drempelverlagend.

Daarmee heeft de elektrische fiets een belangrijke maatschappelijk functie!

Met een elektrische fiets draag je bij aan duurzamer leefklimaat. We willen immers allemaal dat onze kinderen later ook nog een goed leven kunnen hebben op deze planeet.

Maar hoe gaat het in de praktijk met een kind op je elektrische fiets?

Er gaat niets boven de ervaringen van andere moeders. Hieronder 4 mamabloggers die op hun blog schreven over hun ervaringen met een elektrische fiets.

Met je kindje op de elektrische fiets: 4 ervaringen van andere mamabloggers

Jessica van Life by Jess.nl over de elektrische fiets

Jessica kocht een e-bike omdat ze een enorme hekel heeft aan fietsen! Ze wist zeker dat ze met trapondersteuning ook echt meer zou gaan fietsen. Ze koos voor een Cortina E-Common Family.
Voordat ze hem kocht probeerde ze hem eerst uit met zowel een fietsstoeltje voor als achter. Zo wist ze zeker dat ze er fijn mee kon fietsen.

N.B. Jessica kocht ook een windscherm bij het kinderzitje en een fietshelmpje voor haar dochter Abby.

Kim van Mama's Mind ervaring met een elektrische fiets

Kim gebruikt haar e-bike om haar kinderen naar school te brengen, en vervolgens fietst ze door naar haar werk. Dat is ongeveer 9 kilometer. Naar eigen zeggen bespaart ze veel tijd door met haar elektrische fiets te gaan in plaats van met een gewone fiets. Met haar gewone fiets is ze 30 minuten onderweg, met de e-bike maar 20 minuten.

Kinderzitje op elektrische fiets

Kim vertelt ook over haar ervaring met een kinderstoeltje op een e-bike fiets zetten. Omdat de bagagedrager van haar e-bike 15,5 centimeter breed was, moest ze noodgedwongen een ander fietsstoeltje kopen. Dat werd de Bobike One Maxi: die paste wel op haar bredere bagagedrager. Net als Jessica hierboven kocht Kim ook een fietshelmpje!

Marisca van Mamablogger over de elektrische bakfiets

Marisca kocht geen gewone e-bike maar een elektrische bakfiets. Helaas had ze eerst wat aanloopproblemen! Zo stopte haar fiets er een paar spontaan mee op een dijk! Maar schrijft Marisca: 'Als hij het goed doet, rijdt ie heerlijk en het is echt een prachtige fiets!' Op basis van haar ervaring adviseert ze om een e-bike niet online te kopen. Maak een proefrit en probeer daarbij ook 'even de hoogte in te fietsen,' aldus Marisca. Zo ontdek je of de e-bike dat ook aan kan.

Barbara van een Mama met een blog elektrische-fietservaring

Barbara van een Mama met een blog probeerde ook een e-bike. Haar eerste rondje deed ze zonder kind, om even te wennen. Daarna zette ze haar zoontje Liam achterop in een Bo-bike kinderstoeltje en fietste ze nog een rondje. Barbara beschrijft hoe ze als het ware een duwtje in haar rug voelde toen ze een heuveltje op moest.
Opvallend: Barbara constateert dat haar zoontje Liam hoger zat dan normaal, omdat de accu onder de bagagedrager zat.

Mamablogger Jodi van Lief thuis over haar elektrische- fietservaring

Net als Jessica houdt Jodi niet van fietsen! Via marktplaats kocht ze daarom een Cortina U5 Ecomom met 7 versnellingen. Geen officiële mamafiets, maar wel mooi vindt Jodi. Ze kocht via marktplaats ook nog een Yepp fietsstoeltje en windscherm.
Jodi moest even wennen aan het opstappen: haar zoontje zat in een voor fietstsoeltje namelijk.
N.B. Jodi kocht geen fietshelmpje.

Simone van Papa is de liefste

Simone heeft een Cortina ecomo roots mamafiets. De accu van haar elektrische fiets zit onder de bagagedrager. Dat betekent dat een 'achterzitje op deze bagagedrager zetten niet zomaar gaat,' aldus Simone.
Ze had 2 opties schrijft ze:
  1. Een ingewikkelde oplossing met een bevestiging van het zitje aan de stand onder het zadel
  2. Montage op een opzetbagagedrager

Tot slot

Kiezen voor een elektrische fiets is kiezen voor duurzaamheid. Elektrische fietsen zijn maar liefst 30% schoner dan auto's! Maar hoe kies je een e-bike die veilig is voor jou en je kind? In deze blogpost kon je de ervaringen lezen van vier mamabloggers!

Zelf een elektrisch fiets proberen?

Bij fietsspecialist Mantel mag je elke dag langskomen om een proefrit te maken. Zo kun je rustig uitproberen wat voor jou goed werkt. Mantel heeft superstores in Den Bosch, Utrecht, Arnhem en Rotterdam. Als dat te ver weg is voor jou, kun je ook online bestellen.
Bekijk hier hun aanbod van elektrische fietsen!

Leestips

Gebruikte bronnen onder andere : Life by Jess, Mama's Mind, Mamablogger, Mantel, Duurzaamheidskompas, Mama met een blog, Papa is de liefste

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *