Besparen op je energierekening? Dat kan automatisch

energierekening

Iedereen weet wel dat je met het overstappen van energieleverancier nadat je contract afloopt, geld kan besparen. Dat je niet elk jaar zin hebt om dit te doen is begrijpelijk. Het is bovendien ook heel gemakkelijk om te vergeten. 

Waarom besparen? 

Energieleveranciers willen zo veel mogelijk klanten werven, hier bedenken ze acties voor zoals; een laag energietarief, cashbacks of een ipad, ga zo maar door. Als je klant bent heb je een contract afgesloten voor een bepaalde periode, in deze periode heb je de tarieven voor nieuwe klanten. 

Pas op voor het slapers tarief!

Maar als deze periode is afgelopen kom je in een duurder tarief, dit wordt ook wel het slapers tarief genoemd. Eigenlijk wordt je als loyale klant gestraft als je niet opnieuw een contract afsluit. Vandaar dat je elk jaar moet vergelijken, dat je hier geen zin in hebt is begrijpelijk. 

Geen zin om te vergelijken? 

Zoals eerder uitgelegd is het verstandig om elk jaar over te stappen, dit kan je zelf doen, maar dit is veel werk en moet elk jaar weer gebeuren. Nu is er iets nieuws wat al bekend is in Engeland, namelijk een service die elk jaar voor jou aan de slag gaat met het vergelijken en overstappen. 

Hoe gaat dat in zijn werk? 

Je meld je aan bij een website die deze dienst aanbiedt, een goede energie overstapservice is SwitchHero. Je hoeft je alleen maar aan te melden door je gegevens in te vullen, daarna gaat SwitchHero op zoek naar een besparende deal. 

Als er een deal gevonden is waardoor jij gaat besparen, wordt deze bij jou aangeboden.

Ben je het er niet mee eens gaan zij gewoon weer verder zoeken. Ben je het wel eens met de deal? Dan wordt deze voor je klaar gezet, verder hoef je niks meer te doen want zij zetten je ook over van leverancier. 
Goed om erbij te vermelden ze bieden alleen groene energie aan, handig want dan hoef jij de keuze hierin niet meer te maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *