10 tips voor beginnende bloggers

beginnende blogger tips

  1. Probeer de naam van je blog en de url hetzelfde te maken. Zo ben je namelijk beter vindbaar voor zoekmachines! Dus niet: http://www.ikwerkhard.blogspot.com en dan als blogtitel 'Luiaard'.
  2. Verwijder woordverificatie! Als je comments wilt, wees dan zo vriendelijk dit zo makkelijk mogelijk te maken voor mensen die de tijd willen nemen feedback achter te laten. Doorgewinterde bloggers hebben dit vaak allang gedaan, dus je verraad jezelf met woordverificatie ook meteen als een newbie.
  3. Ga om dezelfde reden niet comments modereren. Dat wil zeggen, dat de commentator na achterlating van een comment een berichtje krijgt dat het pas verschijnt na moderatie! Dit is helemaal vervelend als je de woordverificatie nog niet hebt weggehaald. Ook hier geldt weer dat ervaren bloggers niet modereren. Je kunt net zo goed schreeuwen: 'Ik kom nog maar net kijken in de blogwereld!'
  4. Als je je blog 'op slot' doet, laat dan niet je url achter bij comments. De vriendelijke blogger die de moeite neemt je blog te bezoeken stuit op een dichte deur. Meld je in dat geval ook niet aan bij lijsten als De Mamablogs. Bezoekers hebben er immers toch niets aan.
  5. Zet geen muziek op je blog! Dat is de snelste manier om bezoekers weer kwijt te raken. Met muziek is het net als met kinderen en scheten: alleen als ze van jezelf zijn, is het leuk.
  6. Je hoeft echt niet elke dag een nieuwe post te plaatsen, maar houd een gemiddelde van 2 tot 3 keer per week aan.
  7. Wil je graag comments op je posts, bezoek dan andere blogs en laat zinnige comments achter waaruit blijkt dat je de post hebt gelezen.
  8. Schrijf niet: 'Sorry dat ik zo lang niet geschreven heb!' Dat is helemaal niet interessant.
  9. Vermijd de standaard Blogger layouts.
  10. Zorg dat je minstens 5 posts hebt, voordat je gaat netwerken om meer bezoekers te krijgen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *