Aankleedkussen waar op letten? Alles wat je weten moet!

Aankleedkussen

Een aankleedkussen is een echte must-have als je een baby hebt. 

En dat zeg ik niet lichtvaardig. 
Er zijn namelijk vele zogenoemde 'musthaves' waar je prima zonder kunt.
Maar dit is er daar geen van.
Ik vind het echt onmisbaar.

Aankleedkussen wat is het?

Een aankleedkussen is een rechthoekig kussen met opstaande randen. Die randen zorgen ervoor dat je baby netjes op het kussen blijft liggen. Je legt het op de commode, waar je je kind verschoont en dergelijke. 
Hoewel, het zeker niet zo is, dat je een baby zonder toezicht op zo'n kussen kunt laten liggen! Baby's kunnen je soms verrassen met wat ze ineens kunnen. En ondanks de opstaande randen zou het op een gegeven moment toch kunnen gebeuren dat een baby zich over zo'n rand weet te draaien. Blijf er daarom altijd bij.

Aankleedkussenhoes of hydrofiel doek erop leggen

Het is gemaakt van een plastic-achtig materiaal dat je makkelijk kunt schoonvegen met een vochtig doekje. Omdat dat plastic soms wat koud kan aanvoelen, doen veel mensen een aankleedhoes over het aankleedkussen. Maar je kunt er ook een hydrofiel doek op leggen.

Welk aankleedkussen is het beste?

Welk aankleedkussen is het beste? Veel ouders zijn heel tevreden met een aankleedkussen van de Hema. Maar wie een wat luxere en zachtere versie wil, is beter af met de versie van Bébé Jou of Luma. Hieronder zullen we ze nader bekijken!

Aankleedkussen Hema

Hieronder zie je het aankleedkussen van de Hema. Zoals je ziet is het supereenvoudig, en is er weinig bijzonders aan te zien. Maar met een vrolijke aankleedkussenhoes is dat geen probleem. Een hoes van de Hema kost zes euro.
Dit kussen kost 13,- en is 45 centimeter lang en 69 centimeter breed.
Aankleedkussen Hema

Bébé Jou kussen

Zoals je ziet zie je weinig verschil met de versie van de Hema bij dit Bébé Jou aankleedkussen:
Aankleedkussen
Hij is 44 bij 72  centimeter. Dat is dus iets anders dan de versie van de Hema. Dit kussen kost 22,70 en is dus een stuk duurder dan het aankleedkussen van de Hema.

Luma aankleedkussen

Dit Luma aankleedkussen is met een prijskaartje van 32,99 duidelijk de duurste. Maar dan heb je wel een leuk ogend kussen, ook zonder hoes. De grootte is 72x44.
Luma

Ikea aankleedkussen: een andere vorm!

Hoewel de meeste aankleedkussens dezelfde vorm hebben, is die van Ikea iets anders! Die heeft namelijk ook een opstaande rand bij het uiteinde! Kijk maar: 
Ikea aankleedkussen
Qua prijs is hij hetzelfde als die van de Hema

Aankleedkussen Zeeman en Action?

Aankleedkussens hebben ze niet op de Zeeman baby afdeling en ook niet bij de Action. Wel kun je er terecht voor goedkope aankleedhoezen.

Waarom veel ouders 2 aankleedkussens kopen

Sommige ouders kiezen ervoor om twee kussens te kopen. Eentje voor op de kinderkamer op de commode, en eentje voor beneden. Soms heeft je baby een vieze luier, en wil je hem gewoon even in de woonkamer verschonen. Als je daar dan ook een kussen hebt, voorkom je ongelukjes op de bank of stoel. Zie ook Stoel babykamer.

Verschoonmand

Een heel andere, nieuwe vorm van aankleedkussens is een verschoonmand. In plaats van een kussen is dit een mooie mand met daarin een matras. Je kunt hiervoor kiezen omdat het leuk staat.
Klik op de foto voor meer informatie!

Samenvattend

Een aankleedkussen kopen is een echte aanrader. Voor je baby ligt het prettiger op de commode, en het kussen vangt eventuele ongelukjes op. Door de opstaande randen, biedt het bovendien ook extra veiligheid voor je baby.
De meeste kussens hebben een opstaande rand aan de lange zijkanten, maar er zijn ook versies met een opstaande rand aan drie zijden. Dus ook aan het hoofdeinde.
Verder is er nog verschil in motief en materiaal. De meeste zijn saai wit, maar sommige hebben van zichzelf een leuke print. Een hydrofiel doek er bovenop ligt fijn voor de baby.

Praktische informatie over aankleedkussens

Prijzen van deze kussens om je baby op te verschonen beginnen zo rond de 9,99 en kunnen oplopen tot 51 euro.

Bonustip!

Kijk ook eens op Amazon.nl! Daar hebben ze echt superleuke aankleedkussens!
Lees ook mijn artikel: Wasmand babykamer: is dat een goed idee?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *