Kinderkleding: wat te doen kleertjes die je niet meer nodig hebt? 6 tips!

kinderkleding doneren
Kinderkleding die je niet meer nodig hebt...

Wat kun je daar mee?

Je kunt onder andere kinderkleding doneren, verkopen...

Waarom je vaak veel kinderkleding hebt

Zeker bij je eerste kind heb je er veel van nodig. Een bekende vuistregel voor een basisgarderobe voor een baby is dat je 6 setjes nodig hebt.

Met 6 setjes wordt dan bedoeld: 6 rompertjes, 6 truitjes en 6 broekjes. Dan zit je dus al aan 18 kledingstukken. En kinderen groeien hard! In het eerste levensjaar groeien baby's van maat 50 naar maat 80 of meer.

Dus wat doe je met alle kinderkleding waar je kind niet meer in past?

Hieronder een overzicht van mogelijkheden om oude kinderkleding een plek te geven!

Kinderkleding die je niet meer nodig hebt: 6 handige oplossingen!

1. Kinderkleding bewaren

Heb je nog een kinderwens? Dan is het makkelijk: de kleding waar je eerstgeborene is uitgegroeid kun je bewaren voor eventueel volgende kinderen. Zo schuif je het probleem van de kinderkleding die je niet meer nodig hebt voor je uit ; ) Na je laatste kind kun je dan opnieuw kijken wat je ermee zult doen.

2. Kinderkleding doneren

Komen er geen kinderen meer? Dan is kinderkleding doneren ook een prachtige optie. Je kunt kinderkleding doneren op veel verschillende plekken.

3. Kinderkleding verkopen

Zie de kinderkleding er nog goed uit? En kun je wel wat extra inkomsten gebruiken? Dan is je kinderkleding verkopen wellicht ook een goede optie. Dat kan bijvoorbeeld via:
  • Facebook
  • Marktplaats
  • Vinted
  • Vrijmarkt op Koningsdag, maar dan krijg je er vaak wel wat minder voor.
  • Kledingbeurs
  • Tweedehands kledingwinkel
Het meest verdien je aan kinderkleding verkopen als je het zelf verkoopt. Bij een kledingbeurs of tweedehands winkel betaal je doorgaans bemiddelingskosten.

4. Kinderkleding inlijsten: diepe lijsten

Ook als je kiest voor kinderkleding doneren of kinderkleding verkopen, zullen er misschien kledingstukken bij zitten waar je warme herinneringen aan hebt.
Bijvoorbeeld het allereerste rompertje of jurkje. Kinderkleding met grote sentimentele waarde kun je een speciaal plekje geven. Je kunt het bijvoorbeeld inlijsten! Er zijn zelfs speciale schilderijtjes met extra tussenruimte.
Zoek maar eens op 'diepe lijsten'! Zoals deze:
kinderkleding doneren

5. Kinderkleding verwerken in een quilt of mooie deken

Als je gehecht bent aan veel van de kinderkleding kun je er ook voor kiezen om die allemaal te verwerken in een mooie quilt of deken! Zo'n deken is lekker warm, en vormt bovendien een prachtige herinnering.

6. Kinderkleding verwerken in andere kleding: upcycling

Ben je handig met naald en draad? Dan zou je ook kunnen kijken of je kinderkleding waar je kind is uitgegroeid kunt gebruiken om iets nieuws van te maken. Van kleine maatjes kun je bijvoorbeeld best een mooie smartphone hoesje maken!
Hieronder zie je een voorbeeld van een rompertje dat is omgetoverd tot een jurkje:

Kinderkleding doneren, verkopen samenvattend!

Kinderkleding wordt doorgaans maar een korte tijd gebruikt, omdat kinderen nu eenmaal snel groeien. In deze post las je 6 leuke en soms winstgevende opties om kinderkleding die je niet meer nodig hebt alsnog een nuttige plek te geven.

Leestips

  • Babymaten kleding
  • The Minimi Project: patronen om oude kleding te upcyclen op minimiproject.com
Wat doe jij met oude kinderkleding? Vertel het in de comments!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *