Wat is handig als mamablogger: Samsung telefoons of een iPhone?

samsung versus iphone

Als mamablogger kun je niet zonder een smartphone. Al was het maar om je blogposts te promoten op social media. Voor mij is mijn smartphone vooral essentieel als fototoestel, maar daarnaast gebruik ik hem ook voor onder andere Instagram. (Lees ook Inloggen Instagram)

Maar wat is handiger als mamablogger: één van de vele opties van Samsung telefoons of een iPhone?

Samsung telefoons versus iPhone

Het belangrijkste verschil tussen Samsung smartphones en iPhones is het zogenoemde besturingssysteem. iPhones werken op iOS. Samsung telefoons werken op een android besturingssysteem.

Om de één of andere reden staat iOS bekend als 'gebruikersvriendelijk,' maar ik heb zowel smartphones gehad op android als op iOS en ik vind iPhones absoluut niet persé makkelijker in de bediening. Het was een enorm gedoe om over te stappen van mijn Huawei naar een iPhone.

Hoe zit het met de camera?

Als blogger is het essentieel dat je goede foto's en/of afbeeldingen gebruikt in je blogposts. Ja, je kunt kant en klaar afbeeldingen gebruiken, maar het is beter om je eigen foto's te maken. En dan wordt het ineens belangrijk dat je smartphone een goede camera heeft. Tenzij je wilt investeren in een professionele camera, maar dat is weer een heel andere blogpost.

Waarom afbeeldingen zo belangrijk zijn in een blogpost

De reden dat afbeeldingen in een blogpost zo belangrijk zijn is:

  1. Omdat het je blogpost aantrekkelijker maakt om te lezen.
  2. Een afbeelding maakt je blogpost makkelijker om te delen! En dat is echt essentieel! Te vaak zie ik nog blogposts zonder afbeelding erin. Die kan ik dan dus niet delen op bijvoorbeeld Pinterest. En delen op Facebook is ook niet aantrekkelijk zonder foto.
Volgens mijn kinderen maak je met een iPhone mooiere foto's dan met bijvoorbeeld een Huawei smartphone. Dat is de reden dat ik nu de oude iPhone van mijn dochter Lucy gebruik, want eigenlijk was ik best tevreden met mijn Huawei.
Als het gaat om de camera op een Samsung smartphone versus de camera op een iPhone dan ligt de kwaliteit dichtbij elkaar. Met zowel Samsung telefoons als met een iPhone zul je mooie foto's maken.

Samsung telefoons versus iPhone: het prijskaartje

Tsja, niet iedere mamablogger heeft een groot budget. In de praktijk kun je vaak veel voordeliger een Samsung telefoon kopen dan een iPhone. Hoewel je natuurlijk ook voor een refurbished smartphone kunt kiezen! Dat kan behoorlijk wat geld schelen. Een refurbished smartphone is een smartphone die grondig is nagekeken, en waarop je garantie krijgt.

Conclusie over Samsung telefoons en iPhones

Zowel met een Samsung telefoon als met een iPhone doe je als serieuze mamablogger een goede aankoop. Het grootste voordeel van de Samsung telefoons is toch wel dat ze goedkoper zijn.
Zelf heb ik op dit moment dus een iPhone 12, maar dat is omdat ik die heb gekregen. Ik zou uit mezelf niet gauw meer dan duizend euro neertellen voor een smartphone. Mijn Huawei kostte destijds iets van 325 euro en die werkte ook prima.
Ik ben namelijk een vrekkige mamablogger ; )

Leestip

 
Welk merk smartphone gebruik jij als mamablogger?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *