Zoekboek peuter Top 10

zoekboek peuter

Eén van de favoriete soorten boeken van zowel mij als mijn kinderen waren zogenoemde zoekboeken.

Een zoekboek is een boek waarin je, de naam zegt het al, dingen moet zoeken.

Bijvoorbeeld een klein beertje, een voorwerp of een personage uit het boek. Een heel bekend zoekboek is Sinterklaas van Charlotte Dematons. In de VS is het zoekboek Where is Waldo een klassieker. Mijn favoriet is het zoekboek voor peuters van Bertje Beer, dat ik in mijn handen heb op de foto hierboven!

Er zijn zoekboeken voor peuters, zoekboeken voor kleuters en zoekboeken voor schoolgaande kinderen.

Zoekboek peuter: waar moet je op letten?

Hieronder een 4 punten waarop je kunt letten als je een zoekboek voor een peuter zoekt.

  • Grote, kleurrijke illustraties: Peuters zijn dol op heldere en levendige kleuren. Kies een zoekboek met illustraties die je peuter makkelijk kan zien en onderscheiden.
  • Eenvoudige scènes: Vermijd boeken met te veel drukte en complexiteit, zodat je peuter zich kan concentreren op zoeken.
  • Bekende voorwerpen: kies een zoekboek voor peuters met bekende voorwerpen. Zoals speelgoed, voertuigen, dieren en voedingsmiddelen. Dit maakt het zoekboek voor je peuter leuker en herkenbaarder.
  • Interactieve elementen: peuters zijn dol op interactieve elementen in een boek. Zoals flapjes, schuifjes of voelbare texturen die ze kunnen verkennen en ontdekken.

Zoekboek peuter top 10

Hieronder een handig overzicht met leuke zoekboeken voor peuters.

1. Bertje Beer zoekboek

zoekboek peuter bertje beer

Op basis van mijn eigen ervaring kan ik de Bertje Beer zoekboeken erg aanraden. Eerlijk gezegd vind ik ze zelf ook leuk om te 'doen'. Wij hebben zelf dus Bertje Beer naar school, maar daarnaast is er ook nog het boek Bertje Beer op schattenjacht.

2. Zoekboek peuter: Waar is Elmer?

Alle boeken over het olifantje Elmer waren ook altijd favoriet bij mijn kinderen. En er is ook een zoekboek van! Namelijk Waar is Elmer. Elke keer als je een bladzijde omslaat, kun je zoeken naar Elmer.

3. Mijn grote dieren kijk- en zoekboek voor peuters

In Mijn groot dieren kijk-en zoekboek ga je op zoek naar de papegaai. Nadeel van dit boek vind ik dat het erg druk is. Maar goed dat maakt het zoeken wel een leuke uitdaging.

4. Zoekboek peuter: Mijn allereerste zoekboek

Met een titel als Mijn allereerste zoekboek kan het niet missen! Dit boek is geschikt voor peuters. Er zijn bovendien diverse varianten van. Zoals Mijn allereerste boerderij zoekboek of Mijn allereerste voertuigen zoekboek.

5. Dikkie Dik zoekboek

Het Dikkie Dik zoekboek voor peuters heeft mijn voorkeur boven Mijn grote dieren kijk-en zoekboek omdat ik het wat rustiger vind. Ook vind ik het leuk als een bekend figuur de hoofdrol heeft in een boek.

6. Waar is is Wally

In deze lijst met zoekboeken voor peuters mag natuurlijk de Amerikaanse klassieker Waar is Wally niet ontbreken. En er is ook een Nederlandse versie van.

7. Zoekboek peuter Pasen

Je kunt ook kiezen voor een zoekboek voor peuters voor bepaalde feestdagen of tijden van het jaar! Zoals onderstaand zoekboek voor Pasen!

8. Zoekboek peuter voor Kerstmis

zoekboek peuter kerst

9. Zoekboek peuter seizoenen

Ook heel leuk: een zoekboek dat past bij het seizoen. Zoals Rik en de lente. In dit zoekboek voor peuters staan onderaan de pagina steeds opdrachten die je peuter kan gaan doen.

10. Het Muizenhuis

zoekboek peuter

Het Muizenhuis is echt wel het ultieme zoekboek vind ik. Dit is trouwens wel een boek dat je peuter denk ik niet zo goed alleen kan doen. Het is wat moeilijker, maar zo enorm mooi, dat het een plezier is om samen met je kind in dit boek te kijken en te zoeken. Dit boek is absoluut ook geschikt voor volwassenen. Ben je bijvoorbeeld gestresst? Dan is een half uurtje bladeren in het muizenboek beslist ontspannend.

Zoekboek peuter tot slot

Zoekboeken zijn boeken waarvoor je kind nog niet hoeft te kunnen lezen. Maar tegelijkertijd stimuleert samen kijken in zoekboeken de leesvaardigheid van je kind wel degelijk. Zoals je in bovenstaande top 10 van zoekboeken voor peuters kon zien is er altijd wel een boek te vinden dat bij jouw kind past.

Je kunt kiezen voor bepaalde personages, algemene boeken of zoekboeken voor seizoenen.

Wat is jouw favoriete zoekboek? Mijn favoriet blijft Bertje Beer!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *