Spelletjes en boeken voor kinderen met een Detective thema

Detective inspiratie

Toen mijn jongste zoon een jaar of 9 was, wilde hij detective of spion worden. Hij liep de hele dag rond met een notitieboekje en observeerde zijn broers en zussen.

Het beroep van detective spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding. Daarom een handig overzicht van spelletjes en boeken met detective als thema! Het leent zich overigens ook heel goed als kinderfeestje idee.

Lees maar mee : )

Kinderfeestje met detective of spionnen thema

Hieronder de uitnodiging die ik maakte voor het detective/spionnen kinderfeestje voor mijn jongste dochter:

Ze draagt een oude zwarte jas, hoed en zonnebril. Dat is het fijne aan het detective thema: je hebt er veel spullen vaak al voor in huis : )

Zie voor meer informatie over uitnodigingen mijn post: Uitnodiging kinderfeestje.

Inspiratie en ideeën voor een detectivefeestje.

  • Inspiratie voor een detectivefeestje vind je bijvoorbeeld op activecsi die een speciale pagina hebben getiteld: Personen opsporen via activecsi.nl.
  • Wil je iets minder levensechte inspiratie? Kijk dan eens op kinderfeestjes.nl. Je vindt hier een handige lijst met aandachtspunten voor een detectivefeestje.
  • Bij spyctive-kinderfeestje.nl doen zij het werk voor je. Hier koop je als het ware een kant en klaar detectivefeestje in.
  • Schrijf een geheimzinnige boodschap op de ramen in de vorm van een raamtekening!

Spelletjes met een detective thema!

Onderstaande spelletjes kun je spelen op een kinderfeestje, maar zijn natuurlijk ook leuk om gewoon te spelen.

Cluedo

Wie kent het niet? Het spel Cluedo. Dit is echt een klassiek detective spel. De spelers moeten een moord oplossen en er zijn 6 verdachten. Wie o wie, is de moordenaar?

Cluedo detective spel

Samson Detective spel

Het voordeel aan het Samson Detective spel is dat je het zowel binnen als buiten kunt doen. Je moet detective zijn om de taart van Samson te vinden.

Pokémon Detective spel

Heb je een kind dat gek is op de maffe Pokémons? Ook daarvan is een detectivespel. De taal is wel in het Engels, dus dat is een aandachtspunt.

Boeken met een detective thema

Het geheim van de verdwenen kinderen

Er is een meisje verdwenen... Wat is er gebeurd en waar is ze?

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Dit boek werd bekroond met maar liefst 17 literaire prijzen!

De hoofdpersoon in dit boek is de vijftienjarige Christopher. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en hij wil niet aangeraakt worden.

Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit.

Detective spelen

Detective spelen is een geliefd thema bij kinderen. Het is ook nog eens pedagogisch verantwoord. Je kind leert zich verplaatsen in een ander, gebruikt zijn hersens en het is creatief. Wat wil een ouder nog meer : )

In deze post las je tips voor detective spelletjes, boeken en als thema voor een kinderfeestje.Lees ook: Een kinderfeestje geven zonder plastic en een vliegtuig vouwen van papier!

Veel mensen gaan bowlen tijdens een kinderfeestje. Lees nu mijn post: Bowlen: vanaf welke leeftijd?

 

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Leestip: Zoekboek peuter

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *