7 redenen waarom je als moeder een ligbed moet hebben!

Ligbed

Verlang je stiekem al een beetje naar mooi wer?

Kijk je al om je heen of je sneeuwklokjes, krokussen en andere lentebodes kunt spotten?
Je bent vast niet de enige die uitkijkt naar de lente en mooi zomerweer. Ik zie mezelf tenminste al helemaal voor me op mijn ligbed in de tuin met een mooi boek in mijn ene hand en een glaasje drinken in de andere.
Dat verlangen en beeld is de inspiratie voor deze post met 10 redenen waarom je als moeder een ligbed moet hebben!

7 redenen waarom je als moeder een ligbed moet hebben.

 1. Ligbedden zijn handig. Je kunt ze uitklappen of inklappen al naar gelang of je ze nodig hebt. Dat betekent dat ze in de herfst en wintermaanden eenvoudig op te bergen zijn. En in als de temperaturen stijgen zet je ze weer op een zonnige plek in je tuin! Sommige ligbedden hebben aan de achterkant zelfs handige wielen, om verslepen makkelijker te maken.
 2. Als moderne moeder moet je vaak vele ballen tegelijkertijd in de lucht houden. Denk aan opvoeding, je werk, het huishouden, je partner, vriendinnen, eventuele mantelzorg voor ouders en schoonouders... Een ligbed is de ideale partner voor multitasken. Terwijl je op je ligbed ligt, kun je uitstekend toezicht houden op spelende kinderen.
 3. Een ligbed is uitnodigend. Zeker als je de neiging hebt om jezelf soms voorbij te lopen in de waan van alledag, kan zo'n ligbed je eraan herinneren dat je soms even een time-out moet nemen. Een moment voor jezelf. Weersta de lokroep van je ligbed dan niet!
 4. Heb je last van gebroken nachten? Dan ken je vast wel het advies: 'Slaap als de baby slaapt.' Nou is dat helaas makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je baby bijvoorbeeld lekker ligt te slapen in de kinderwagen dan kun je best even op je ligbed liggen 'soezen'. Zo kun je oogje in het zeil houden en toch ook even wat rust pakken.
 5. Ligbedden van goed materiaal kunnen jarenlang mee! Ze zijn dus een goede investering in tuinplezier.
 6. Het juiste ligbed in je tuin zorgt voor een gezellige sfeer. Wil je een romantische sfeer? Dan is dit Jamaica ligbed iets voor jou.

  Houd je meer van strak en modern? Dan is dit Vista ligbed wellicht meer jouw smaak.

   

 7. Last but not least: er kunnen meerdere kinderen/mensen tegelijkertijd op zitten. Dus als het druk is in je tuin, en er zijn te weinig plekken, dan biedt een ligplek zo drie of vier extra zitplaatsen.

Tot slot

Hoewel het nu nog fris is buiten, kun je al best dromen over lange zomeravonden op je ligbed. Er gaat niets boven voorpret!

Leestips

de pracht van een Rozenboog!

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *