Hoe kies je het juiste tuinmeubilair?

tuinmeubilair
Nu het buiten prachtig weer wordt, is het tuin om het tuinmeubilair weer naar buiten te halen.Tijd om de tuinmeubels weer uit de schuur te halen en schoon te maken.

Soms zien tuinmeubels er na de winter niet meer uit, en wil je liever een nieuwe tuinmeubelset. Aan keuze is geen gebrek.

Maar hoe kies je het juiste tuinmeubilair?

Lees nu het antwoord!

Zo kies je het juiste tuinmeubilair

  • Bepaal een budget. Oriënteer je met behulp van folders en websites van winkels die tuinmeubels verkopen op prijzen. En maak aan de hand daarvan vervolgens een budget. Zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft.
  • Bepaal hoeveel tuinmeubels je nodig hebt. Een groot gezin van bijvoorbeeld 7 personen zal meer tuinstoelen willen dan een gezin van 4 personen. Houd ook rekening met visite. Krijg je vaak bezoek? En ga je daarmee buiten zitten? Zo ja, wil je daar al rekening mee houden bij de aankoop van je tuinmeubels?
  • Denk vervolgens na over het type tuinmeubels dat je wilt. Wil je een bank? Of wil je tuinstoelen? Tuinstoelen zijn vaak wat voordeliger. Zo heb je bijvoorbeeld al een tuinstoel van Karwei vanaf 19,95. Hieronder een voorbeeld:
  • Wil je er ook een bijpassende tafel bij? Als je dat wilt is het handig om de hele tuinmeubel set in één keer te kopen. Dan weet je zeker dat het allemaal bij elkaar past.
  • Nu komt een belangrijke beslissing: welk materiaal wil je? Je kunt tuinmeubilair kopen van wicker, rotan, kunststof, steigerhout, hardhout, aluminium noem maar op. De keuze voor het materiaal wordt bepaald door je persoonlijke smaak en wat je van je tuinmeubels verwacht. Hier onder twee vooorbeelden die illustreren wat het effect van materiaal kan zijn:tuin meubilair
 • En dat brengt ons op punt 6: Moeten je tuinmeubels dag en nacht buiten kunnen staan, of haal je ze naar binnen als het regent of waait? Het ene materiaal kan daar namelijk beter tegen dan het andere.

tuinmeubilair

Kale plekken in de tuin? Graszaad!

Stel je hebt je mooie tuinset, maar je gras ziet er niet mooi meer uit. Dan is dat zonde van je mooie tuinmeubilair. Gelukkig is hier makkelijk wat aan te doen. Heb je bijvoorbeeld kale plekken in je tuin? Strooi op die plekken graszaad, en je tuin wordt weer mooi groen. Soms kan het ook de tijd en moeite waard te zijn, om het gras helemaal opnieuw in te zaaien. En als je kinderen hebt die graag ravotten in je tuin, kies dan voor speciaal sport en speelgraszaad!

Wist je dat er ook Action graszaad te koop is? Lekker voordelig.

Conclusie

Het buitenseizoen staat voor de deur. En dus is het tijd om na te denken over tuinmeubels. Kunnen de meubels van vorig jaar nog een jaartje mee, of heb je nieuwe nodig?

In het laatste geval kun je het 6-stappen plan in deze post gebruiken om de juiste tuinmeubels te kopen.

tuinmeubels

Leestips

Heb jij het tuinmeubilair alweer buiten staan?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *