Succesvol shoppen als je kinderen hebt? Zo doe je dat!

Shoppen voor moeders'Sinds ik kinderen heb, koop ik vooral kinderkleren en veel minder voor mezelf!' 

Komt deze uitspraak je bekend voor? Menig moeder zal hem herkennen. En dit is niet het enige dat verandert wat betreft shoppen als je moeder wordt. Vrouwen krijgen bijvoorbeeld vaak andere prioriteiten als het om kleding shoppen gaat als ze kinderen hebben. Keken ze eerst vooral naar het design, de kleur en wat een kledingstuk over hen zei, nadat ze moeder werden vonden ze gemak en wasbaarheid belangrijker.

Shoppen als moeder... Het is Anders

Daarnaast wordt de beleving van shoppen anders. Iedereen die wel eens heeft geprobeerd lekker te winkelen met één of twee kinderen zal dat beamen... Soms heb je geluk en zit je kind zoet in de buggy of wandelwagen. Maar dan nog is het lastig om bijvoorbeeld kleding te passen, want je wilt je kind niet alleen laten. Dus sleep je de buggy mee naar de paskamers en kleed je je gehaast om terwijl je ondertussen steeds controleert of je kind nog op de plek is. Geen wonder dat online shoppen populair is onder moeders.

7 voordelen van online shoppen

Online shoppen kan echt een uitkomst zijn voor vrouwen met kinderen. Hieronder een overzicht van de vele voordelen.

  1. Je kunt het doen vanuit de rust van je woonkamer. Gaat je kind ineens huilen? Geen probleem. Het computerscherm is geduldig. Nadat je je kind getroost hebt, kun je gewoon weer verder shoppen. Wil je bezuinigen op je boodschappen? Gebruik dan de Scoupy app.
  2. Je kunt rustig thuis passen.
  3. Zeker als je een middelgrote stad of dorp woont is het aanbod online veel groter. Ongehinderd door landsgrenzen kun je shoppen over de hele wereld.
  4. De verlichting thuis is minder hardvochtig dan sommige verlichting in paskamers in winkels.
  5. Online kun je lekker makkelijk een kortingscode gebruiken. Bij de meeste online webshops staat bij de betaling een speciaal vakje om een actiecode in te vullen. Die geeft dan recht op korting. Ik vind het altijd heerlijk om te zien hoe het bedrag spontaan lager wordt. Wil je bijvoorbeeld een rompertje kopen voor je baby bij de Hema? Google dan even Coupon HEMA en gebruik de code om voordeliger uit te zijn. Zie ook Wat is een rompertje?
  6. Je kunt ook je boodschappen online bestellen. Je kunt dan nog voordeliger uit zijn ook. Zoek op kortingscode AH en voila, je hebt korting op je levensmiddelen. Je kunt ook je AH bonuskaart online gebruiken.
  7. Je hebt thuis meer bedenktijd. Meestal heb je minstens 1 week de tijd om te beslissen of je een aankoop wilt houden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ondertussen iemand anders het koopt, want het ligt bij jou thuis : ) 

Shoppen als moeder: tot slot

Als je kinderen krijgt verandert er veel in je leven, op allerlei gebieden. Ook op het gebied van shoppen. Daarover ging deze post. Shoppen is vaak een stuk lastiger als je moeder bent, en dan kan online shoppen echt een uitkomst zijn.

Lees ook over consuminderen en Goedkoop boodschappen doen.

Hoe is jouw shopgedrag veranderd sinds je moeder werd?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *