Het beste buitenspeelgoed voor je kind volgens experts

Buitenspeelgoed

Het is lente en met de zomer in het vooruitzicht is het tijd om je te verheugen op een mooie zomer. Een goed moment dus ook over buitenspeelgoed na te denken!

Maar welke buitenspeelgoed is een goede investering en de moeite waard om te kopen?!

De Amerikaanse Strategist vroeg onder meer psychologen, eigenaren van binnenspeeltuinen, medewerkers van de kinderafdeling van bibliotheken, en speelgoed experts naar hun mening over het beste buitenspeelgoed.nl.

Het beste buitenspeelgoed voor je kind volgens experts

Een speelhuisje

Een speelhuisje nodigt kinderen uit tot lichamelijke activiteit én doen-alsof-spel. Denk aan het klassieke fantasiespel 'Vadertje en moedertje'. Kinderen kunnen in een speelhuisje van alles naspelen en doen alsof.

speelhuisje

Een zandbak!

De klassieke zandbak is ook uitstekend geschikt als buitenspeelgoed. Een zandbak is goed omdat het de zintuigen van je kind stimuleert: het bevordert zogenoemd sensorisch spel. Een zandbak doet de volgende dingen voor je kind:

  • Het kan de textuur van het zand voelen
  • Je kind kan er mee bouwen! Denk aan zandkastelen
  • In een zandbak leren kinderen gewicht inschatten
  • Geef je kind ook water en hij heeft de kans om te ontdekken hoe zand en water samen gaan!
buitenspeelgoed

Een driewieler

Nog zo'n klassieker: de driewieler. Een driewieler is stabiel en voorkomt dat je kind omvalt. Tegelijkertijd kan je kind er op fietsen en krijgt het dus beweging. Bovendien is het goed voor later als je kind een 'echte' fiets kan. Fietsen op een driewieler bevordert verder de coördinatie en leert je kind alvast het effect van trappen en bewegen.

driewieler
En vergeet ook de skelter niet.

Een schommel

Net als de zandbak en de driewieler is een schommel een echte klassieker als het gaat om buitenspeelgoed. Bijna iedereen is ermee opgegroeid. Net als een driewieler is een schommel goed voor de coördinatie en het evenwichtsgevoel. Bovendien is schommelen aangenaam ontspannend. Ook voor volwassenen.

buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed leestips

Wat is jouw favoriete buitenspeelgoed voor je kind? Vertel het in de comments!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *