Kraamcadeau met naam: 3 belangrijke aandachtspunten!

kraamcadeau met naam
Een leuk kraamcadeautje verzinnen valt vaak niet mee. Veel mensen kiezen voor een kraamcadeau met naam.

Het mooie aan een kraamcadeau met naam is namelijk dat het per definitie persoonlijk is. De naam van de pasgeborene staat er immers op.

Kraamcadeau met naam

Tegelijkertijd maakt dit het ook onmogelijk voor de nieuwbakken ouders om een (ongewenst) kraamcadeau te ruilen. Of later stiekem zelf weer weg te geven.

Nou kun je natuurlijk denken:

'Mooi zo! Wat een belediging als ze mijn zorgvuldig uitgezochte kraamcadeautje niet waarderen!'

Maar er zijn een aantal aandachtspunten om op te letten als je kiest voor een kraamcadeau met naam. Zo zorg je ervoor dat je cadeau ook echt in de smaak valt.

Kraamcadeau met naam? 3 belangrijke aandachtspunten!

1. Wees niet te snel met de naam afdrukken!

Laat het kraamcadeau met naam niet te snel bedrukken! Stel je voor: de ouders weten al of ze een jongen of meisje krijgen, en hebben de naam ook al bekend gemaakt. Dus jij denkt: 'Mooi! Ik laat de naam alvast op een leuk kraamcadeautje drukken!'

Soms bedenken ouders zich wat betreft de naam!

Maar nu komt de valkuil: veel jonge ouders bedenken zich nog als het gaat om de naam van hun kind. Soms zien ze hun pasgeboren baby en denken ineens: 'Nee, dit kindje is echt een Henk! Splinter past helemaal niet bij hem!' Zie ook Kindernamen kiezen.

Gebruik de achternaam

Je kunt dit probleem omzeilen door de achternaam af te drukken. Bijvoorbeeld: 'De nieuwste Jansen!' of 'Baby Jansen!'

2. Let op de spelling van de naam

Als je kiest voor een bijvoorbeeld hydrofiele doeken met de naam van het kindje, let er dan op dat je de juiste spelling hanteert! Neem nou de naam Sara. Die kun je spellen als Sara, Sarah en Zara! Je zult maar aankomen met je kraamcadeautje met naam met daarop trots Sarah en de spelling op het geboortekaartje is Zara...

Voor wie het niet weet: hydrofiele doeken zijn doeken die enorm veel vocht absorberen. Dat maakt ze enorm handig om in huis te hebben. Je kunt ze echt voor van alles en nog wat gebruiken. Bijvoorbeeld om de huidplooien van je baby goed te drogen na een badje.

3. Koop een handige maat

De meest gemaakte fout bij kraamcadeautjes is dat mensen babykleding geven die te klein is. Je geeft bijvoorbeeld een schattig rompertje voor de kleine Zara, maar de ouders hadden zelf al heel veel rompertjes gekocht. Soms wordt zo'n rompertje nooit gedragen...

En dat is jammer.

Gebruik daarom de volgende vuistregel als je een kraamcadeau met naam koopt:

Koop kleertjes of schoeisel in maten vanaf 6 maanden tot twee jaar. Bijvoorbeeld schattige  gepersonaliseerde regenlaarsjes, zoals hieronder.

Kraamcadeautjes met naam top 10

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor kraamcadeautjes met naam? Hieronder een handig overzicht van leuke kraamcadeautjes die geschikt zijn om te bedrukken met naam.

  1. Kraamcadeautje met naam blokken
  2. Kraamcadeau met naam boek
  3. Meetlat met naam
  4. Stoeltje met naam,(zie ook stoel babykamer)
  5. Kraamcadeau met naam slinger
  6. Kraamcadeautje met naam trein
  7. Kraamcadeau met naam blokken
  8. Regenlaarzen kind
  9. Knuffel
  10. Houten speelgoed met naam

Kraamcadeau met naam geborduurd

Er is een hele categorie van kraamcadeautjes met naam die geborduurd zijn.  In de praktijk zijn dit simpelweg zachte kraamcadeautjes als slabbetjes, dekens, truitjes, rompertjes, knuffels etc. waar de naam van de baby opgedrukt wordt met garen. Het ziet er niet echt geborduurd uit vind ik.
Daar is niets mis mee, maar verwacht dus geen klassiek geborduurde naam. Wil je echt zelf een kraamcadeautje met naam borduren? Dan kun je met behulp van stitchpoint.nl een patroon uitprinten. Kijk, deze heb ik gemaakt:

Samenvattend

Als je op kraambezoek gaat wil je graag een leuk kraamcadeautje geven waar de ouders blij mee zullen zijn. In deze post las je ideeën voor gepersonaliseerde kraamcadeautjes, en waar je op moet letten.

Leestips

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *