Trouwen met kinderen van pak tot trouwjurk: 5 tips

trouwen met kinderen


Trouwen met kinderen
, oftewel trouwen als jij en je partner samen al kinderen hebben is tegenwoordig heel gewoon.

Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar nog niet eens zo heel lang geleden was het schande als je al kinderen had voordat je trouwde. Als een stel per ongeluk zwanger raakte, dan móésten ze trouwen. En dat heette dan ook 'een moetje'!

Hoe anders is het nu!

Steeds meer stellen wonen eerst meerdere jaren samen, krijgen kinderen en besluiten dan pas dat ze willen trouwen. Het leuke aan trouwen als je al kinderen hebt, is dat de kinderen deze speciale dag met je mee kunnen vieren!

Trouwen met kinderen

Voor kinderen kan de trouwdag van hun ouders een hele fijne feestdag zijn. Zeker als je kinderen hebt die houden van mooie jurken en feestelijkheden. Ze zijn deelgenoot van een bijzonder moment in het leven van hun ouders. Ineens zien papa en mama er heel anders uit, met mama in een prachtige trouwjurk en papa bijvoorbeeld in één van de pakken van Rietbergh.

Je trouwdag delen met je kinderen.

En als ouders kan het heel fijn zijn om deze speciale dag met je kind(eren) te delen. Bovendien kan je kind een rol spelen bij de plechtigheid. Bijvoorbeeld als bloemenmeisje of als degene die de ringen aanreikt. 
Hoe je trouwen met kinderen aanpakt wordt natuurlijk beïnvloedt door hun leeftijd en karakter. Trouwen met een baby in je kielzog is weer heel anders dan trouwen met een peuter van twee of een schoolkind van acht. 
Met een baby is het bijvoorbeeld oppassen geblazen dat hij of niet spuugt op de schouder van het mooie pak van papa of de trouwjurk van mama. Of dat een dwarse peuter met plakhandjes aan de broekspijp van het trouwpak grijpt. Trouwens, het kan een leuk idee zijn om het pak of de trouwjurk samen met je kind uit te zoeken!
Hieronder zie je een foto waarbij een jongetje trots het pak van Rietbergh zijn vader helpt dragen:

Trouwen met kinderen: 5 tips

Trouwen met kinderen kan heel fijn en speciaal zijn, maar.... je hebt wel met kinderen te maken. En die kunnen onvoorspelbaar zijn. Daarom hieronder 5 tips voor succesvol trouwen met kinderen.
  1. Met stip op 1: regel iemand om je kind te begeleiden. Dit geldt vooral voor baby's, peuters en kleuters. Stel dat ze op het moment dat jullie het jawoord willen uitspreken dwars worden of heel hard gaan huilen. Dan is het fijn als iemand je kind even onder zijn hoede neemt.
  2. Zorg dat jullie trouwdag ook leuk is voor je kind. Regel een speelplek, of eventueel een ledikantje waar een kind een middagdutje kan doen halverwege de dag.
  3. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je het bepaalde speciale taken geven op jullie trouwdag. Denk bijvoorbeeld aan bloemblaadjes strooien!
  4. Zorg voor leuke kleding voor je kind, maar respecteer daarbij wel het karakter van je kind. Lees ook Kindermode van nu in de stijl van toen.
  5. De laatste tip is de belangrijkste: bereid alles goed voor, maar laat het daarna zoveel mogelijk los. Net als een bevalling weet je nooit zeker hoe het gaat lopen. Met andere woorden: 'go with the flow'.

Samenvattend

Trouwen met kinderen kan een hele fijne en bijzondere ervaring zijn. Maar bereid het wel goed voor, en zorg op de dag voor een back-up plan. Bijvoorbeeld in de vorm van een oppas!
Ben jij getrouwd met kinderen?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Wat een leuk artikel zeg! Ik fotografeer veel bruiloften en heb met regelmaat mogen ontdekken hoe, zoals jij zelf al mooi aangaf in jouw artikel, onvoorspelbaar (maar leuk!) kinderen kunnen zijn.

    Ik vind dat je een hartstikke leuk artikel hebt geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *