Kindvriendelijke vloeren: waar moet je op letten?

laminaat, kindvriendelijke vloer
Een mooie vloer, maar lastig schoon te houden helaas. Laminaat is dan makkelijker

Zolang je kindje nog een baby is, is er niet zoveel aan de hand. Dan ligt hij of zij lekker in de wieg, op een dekentje of misschien in de box.


Welke soort vloerbedekking je hebt maakt dan nog niet zoveel uit.


Waarom de juiste vloerbedekking belangrijk is 

Maar zo gauw een kind gaat tijgeren, kruipen en lopen gaat je vloerbedekking ineens een grote rol spelen. Want je vloer wordt het oppervlak waar je kind over heen schuift, kruipt of zijn eerste stapjes op zet. Daar komt nog bij dat kinderen vanaf 3 maanden alles wat ze tegen komen in hun mondje stoppen om het te onderzoeken.

Met andere woorden: de juiste vloerbedekking is heel belangrijk. Zowel voor jouw gemoedsrust als de gezondheid van je kind.

In deze post lees je de 2 belangrijkste criteria voor een kindvriendelijke vloer.

N.B. Zo lang je baby in de box zit, is de vloer minder een probleem.


Waaraan moet een kindvriendelijke vloer aan voldoen?

1. Een kindvriendelijke vloer is goed te reinigen

Een kindvriendelijke vloer moet goed schoon te maken zijn zoals zeil en laminaat. Je wilt natuurlijk niet dat je kind over een vieze vloer tijgert. En op vieze vloeren kunnen dingen liggen, die je kind in de mond doet.

Daar komt nog bij dat kinderen nog wel eens morsen met antilekbekers die niet écht antilek zijn. Menig moeder zal dit probleem herkennen! Ook daarom is het belangrijk dat vloeren goed te reinigen zijn. Laminaat kopen is zeker wat dit criterium betreft een goede optie.

2. Een kindvriendelijke vloer is sterk

Stel dat je kind lekker met zijn of haar loopauto door de woonkamer wil crossen. Of flink met harde Duplo blokjes op de vloer gooit. Dan is het prettig als de vloer tegen een stootje kan, zodat je niet overal krassen en butsen krijgt. Denk daarom aan vloeren van bamboe, hout of laminaat.

Conclusie over vloerbedekking en kinderen

Als het gaat om kinderen en vloerbedekking is het belangrijk dat een vloer goed schoon te maken is en dat de vloer tegen een stootje kan.

Zie ook Vloerkleed schoonmaken.

Persoonlijk vind ik een stoffen vloerbedekking daarom minder handig. Hoewel een stoffen vloer wel lekker zacht voelt en comfortabel is om op te spelen. Maar hij is niet zo goed schoon te houden als vloeren van onder andere laminaat, zeil en bamboe.

De budgetvriendelijke versie van een kindvriendelijke vloer is daarom wat mij betreft laminaat.


Lees ook Is laminaat parket voor arme mensen?

Wat voor type vloer heb jij?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

https://www.karwei.nl/assortiment/l/vloeren/laminaat

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *