Smartphones: Samsung en Apple zijn het populairst in Nederland

Tachtig procent van de Nederlanders heeft een smartphone. Uit onderzoek blijkt dat de meesten van ons een Samsung smartphone hebben of een iPhone. Apple en Samsung domineren met 84% de Nederlandse smartphone markt.

Smartphones zijn een super tool voor ouders 

Er verschijnen regelmatig kritische artikelen  over moeders en vaders die meer op hun Samsung kijken dan naar hun kinderen. Het is zelfs een hot topic in reclames. Zoals deze:

Maar ondanks de nadelen, is de smartphone onmiskenbaar een superhandige tool voor ouders. Zoals met alles draait het om zorgvuldig en evenwichtig gebruik.

Communicatie via de smartphone 

Eén van mijn favoriete smartphone functies is bijvoorbeeld Whatsapp. De kinderen gebruiken deze app om me snel even te vertellen wat voor cijfer ze hebben gehaald, dat ze wat later thuiskomen, of om iets te vragen. Alleen daarom al vind ik mijn smartphone onmisbaar als moeder.

Smartphones maken contact met opgroeiende kinderen makkelijk.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat whatsappen het contact tussen ouders en kinderen versterkt. De korte berichtjes die mensen elkaar sturen vanaf hun Samsung, iPhone, HTC of ander toestel vervangen het aloude briefje op de keukentafel.

Foto's maken met je smartphone

Een andere geweldige toepassing van de smartphone voor moeders is de fototoestel functie. Een fotostoestel heb je niet altijd bij de hand, maar een smartphone vaak wel. Zo kun je snel mooie momenten van je kind vastleggen.

Apps die het leven van moeders makkelijker maken

Daarnaast zijn er allerlei handige apps die het leven van moeders makkelijker maken

  • App om je menstruatie bij te houden
  • App om de locatie van je kind te zien
  • App die je Samsung toestel verandert in een zaklamp
  • Spelletjes voor je kind
  • Soms lopen afspraken met je kind uit. Met de Yellowbrick parkeer app hoef je nooit te stressen dat je een parkeerboete krijgt
  • Boodschappenlijstje app voor het hele gezin.
  • Gezinsagenda's

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor. En de meeste apps zijn beschikbaar voor zowel Samsung toestellen als Apple smartphones.

Lees ook: Smartphones en moeders: heb jij de voordeligste optie?

Wat heb jij: een Samsung of een iPhone?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *