7 redenen waarom ik borstvoeding gaf

borstvoeding

Ik heb mijn kinderen alle vijf borstvoeding gegeven. Nog steeds kijk ik met genoegen terug op die borstvoeding periodes. Hieronder een overzicht van 7 redenen waarom ik voor borstvoeding koos!

7 redenen waarom ik voor borstvoeding koos

  1. Borstvoeding is natuurlijk. Het is niet voor niets dat je lichaam na de bevalling melk gaat aanmaken om je kind mee te voeden.
  2. Borstvoeding is makkelijk. Als je borstvoeding eenmaal goed op gang is gekomen, en het voeden verloopt voorspoedig, dan is borstvoeding supermakkelijk. Zoals Brigitte Kaandorp het uit ooit zei: 'Het zit hygiënisch verpakt, je hebt het altijd bij je en er zitten van die handige tuiten op. Het vráágt erom.'
  3. Borstvoeding beschermt je als vrouw tegen de risico's van borstkanker.
  4. Je raakt er makkelijker de extra zwangerschapskilo's van kwijt.
  5. Als ik weg wilde dan kolfde ik melk af met een avent van Philips 
  6. Borstvoeding hoef je niet eerst klaar te maken. Zeker 's nachts vond ik dat een zegen.
  7. Ik vond het fijn om borstvoeding te geven. Het idee dat mijn kind(eren) groeiden van niets anders dan mijn melk, vond ik bijzonder.

En ja, ik had ook wel wat lastige momenten

Deze voordelen willen niet zeggen dat ik niet ook lastige momenten heb gehad. Zo kreeg ik een paar keer een flinke borstontsteking wat heel pijnlijk was. Ik weet nog dat ik toen met gekneusde witte kool bladeren in mijn bh rondliep. Gelukkig ging het ook weer over, en kon ik daarna gewoon verder voeden.

Daarnaast had ik natuurlijk wel eens van die momenten dat de melk spontaan 'toeschoot'. Met als gevolg twee grote vochtige kringen op borsthoogte. Maar dat kon ik verhelpen door zoogkompressen te dragen. Die vinden die melk op.

Tot slot

Voor mij is borstvoeding nog steeds de meest ideale vorm van voeding voor baby's en kleine kinderen. Zeker omdat borstvoeding zo goed is afgestemd op de behoeftes van een baby. Kijk alleen maar eens naar het verschil tussen de eerste melk (colostrum) en de melk die je borsten later produceren. Is het niet prachtig hoe je lichaam dat zelf zo regelt?! Om die reden kan ik het jammer vinden als iemand bij voorbaat borstvoeding al uitsluit.

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *