Kun je nog stijlvol wonen als je kinderen krijgt?

stijlvol wonen met kinderen

Het overkomt menig stel: je hebt je huis stijlvol ingericht in rustgevende natuurtinten. En toen kreeg je kinderen. Tijdens de zwangerschap nam je je voor om alleen naturel ogend houten speelgoed in huis te halen. Maar toen kreeg je dus kinderen. En als snel deed felgekleurd plastic haar intrede in jullie stijlvolle huis.

Dat roept de vraag op: Kun je nog stijlvol wonen als je kinderen krijgt?

Vraag het een willekeurige interieurstylist of binnenhuisarchitect en het antwoord zal ongetwijfeld: 'Ja!' zijn. Maar makkelijk is het niet. Laten we eens een kijkje nemen naar 4 tips om je interieur stijlvol te houden ondanks de komst van kinderen en kinderspeelgoed.

Tips om stijlvol te wonen na kinderen

  1. Heb je genoeg ruimte? Maak dan een aparte speelkamer voor de kinderen! Op die manier kun je alle felgekleurde, schreeuwerige en lawaaiige speelgoed buiten je stijlvolle woonkamer houden. Maar laten we wel zijn: de meesten van ons hebben niet de luxe van een extra kamer die tot speelkamer kan worden gebombardeerd.
  2. Daarom als optie 2: bewaar speelgoed in de slaapkamer van je kind. De slaapkamer wordt dan als het ware ook meteen de speelkamer. Een nadeel hiervan is dat dit ten koste kan gaan van de rust van de slaapkamer van je kind.
  3. Kinderen zijn graag bij hun ouders. En ze spelen ook vaak het liefst in de ruimte waar hun ouders zijn. Tip 1 en 2 zijn effectief om je stijlvolle interieur te beschermen, maar niet altijd even praktisch uitvoerbaar. Als je je erbij neerlegt dat speelgoed zijn intrede heeft gedaan in je huis, kies dan voor mooie opruimsystemen om het te ordenen. Denk aan mooie rieten opbergdozen, of houten opbergbakken. Zo houd je de woonkamer toch rustig. Overigens zijn Kapla blokken wat dat betreft ook rustig qua uiterlijk.
  4. Reserveer een bepaald deel van je woonkamer voor de kinderen. Zo hadden wij achterin onze woonkamer een 'speelhoek'. De onderste planken van onze boekenkast hadden we leeggeruimd zodat daar het speelgoed kon staan.
  5. Kinderen naar bed? Maak er een gewoonte van om alle speelgoed op te bergen zodat je 's avonds een rustige en opgeruimde woonkamer hebt. Is je kind wat ouder, dan kun je dit natuurlijk ook samen doen, voordat je kind naar bed gaat.
  6. Kies voor je zitmeubels voor een bekleding die tegen een stootje kan, en makkelijk is schoon te houden.

Tot slot

Stijlvol wonen met kinderen heeft veel te maken met je instelling. Je kunt zeker stijlvol wonen als je kinderen hebt, maar dat vraagt wel veel inzet en discipline. Zelf koos ik voor variant 5: als de kinderen naar bed waren ruimde ik alles netjes op en had ik weer een nette 'grote mensen woonkamer'.

Leestip: TV meubel met kinderbureau.

Hoe denk jij over de combinatie stijlvol wonen en kinderen?


Bron afbeelding: Shutterstock

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Lees ook Eenvoudiger leven

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *