Geld verdienen met je mamablog: 8 tips uit de praktijk!

geld verdienen met mamablog

Geld verdienen met je mamablog?

Dat kan!

Bedrijven hebben de kracht van mamabloggers namelijk ontdekt.

Vaak zijn het vrouwen die een cruciale rol spelen bij de beslissingen wat er gekocht wordt. Denk aan kinderkleding, schoenen, kinderwagens, babybedje etc.

De kracht van mamabloggers!

Dus als een mamablogger enthousiast vertelt over de nieuwe drinkbeker, die warempel echt niet lekt, dan is dat goed voor de verkoopcijfers van dat drinkbekermerk.

Maar dan moet je als mamablogger wel ± minstens 10.000 bezoekers per maand hebben.

Daarom hieronder 10 tips hoe je jouw mamablog succesvol maakt.

Van het kiezen van een goede blognaam tot promotie met behulp van bedrukte handdoeken!

Geld verdienen met je mamablog

1. Denk goed na over de naam van je mamablog

'What's in name,' peinsde Romeo, en ontdekte op pijnlijke wijze dat een naam erg belangrijk is. Voordat je een mamablog begint, is het daarom essentieel om goed na te denken over een goede naam. 

Kenmerken van een goede blognaam zijn onder andere

  • Makkelijk te onthouden
  • Eenvoudig in te typen, dus geen streepjes alsjeblieft!
  • Aantrekkelijk
  • Nieuwsgierig makend
  • Vertelt al iets over je blog. Noem je mamablog dus bijvoorbeeld niet Accountantje of Wiskundewonder als je daar helemaal niet over schrijft

2. Wie wil je bereiken met je mamablog?

Een volgende belangrijk stap is jezelf vragen:

 'Voor wie schrijf ik? Wie wil ik bereiken met mijn mamablog?' 

Ook niet onbelangrijk hierbij: als je geld wilt verdienen met je mamablog is het bijvoorbeeld niet slim om te schrijven over bezuinigen of consuminderen. Dat maakt het namelijk lastig als bedrijven je benaderen met producten... 
Jij was immers van het bezuinigen...?

3. Kies je blog platform

Dankzij blogplatforms hoef je zelf niet te kunnen coderen en programmeren. Je kunt eenvoudig een blog aanmaken met blogplatforms als Blogger en WordPress. Blogger is het makkelijkst om mee te beginnen, maar WordPress.org is het toonaangevende platform.
Dus wil je geld verdienen met je mamablog? Dan is WordPress.org de beste optie.

4. Zorg voor een match tussen url en de naam van je mamablog

Zorg dat de url, oftewel het website adres matcht met de naam van je mamablog. Stel je blog heet Dol op bananen. Dan wil je een url als dolopbananen.nl en niet waaromzijndebananenkromofzo.nl

5. Maak je blog zichtbaar!

Je kunt je blog zichtbaar maken op twee manieren:
  1. Online
  2. Offline
Online zichtbaarheid creëer je door goede blogposts te schrijven, die je optimaliseert voor zoekmachines. Op die manier komen mensen, in theorie, vanzelf op je blog terecht als ze ergens informatie over zoeken. Met dank aan Google.
Offline je blog zichtbaar maken kun je bijvoorbeeld doen met zogenoemde relatiegeschenken. Zoals bedrukte mokken of bedrukte handdoeken.

Organiseer een giveaway met bedrukte mokken met jouw blognaam!

Die bedrukte mokken kun je weggeven in je eigen omgeving, maar ook een leuk idee is om een zogenoemde giveaway te organiseren. Stel bijvoorbeeld 5 bedrukte mokken met het logo van jouw blog erop beschikbaar, en geef je bezoekers kan om er eentje te winnen
Met handige hulpmiddelen als Rafflecopter kun je bezoekers de kans geven om hun winkans te vergroten. Bijvoorbeeld door ze te vragen om jouw winactie te delen met anderen! 
Op die manier vergroot je jouw bereik, zien nog meer mensen de naam van jouw blog, en vergroot je dus je zichtbaarheid als mamablogger.

6. Doe je research!

Voordat je een blogpost schrijft, is het slim om te kijken of er interesse is in een onderwerp. Anders kun je er wel tijd en energie insteken, maar zal die blogpost je geen bezoekers opleveren... 
En dat is toch jammer.
Op ubersuggest.com kun je eenvoudig kijken of er interesse is in een onderwerp! En als je daar dan toch bent: kijk dan ook even hoe groot de concurrentie is voor een bepaald onderwerp. 
Als je ziet dat de eerste 10 zoekmachines resultaten websites en blogs zijn met een zogenoemde Domain Authority van 60 en nog wat, en jij begint net, dan zul je nooit hoger dan hen in Google komen.
Kies dus een combinatie van onderwerpen waar wel op gezocht wordt, maar waar de concurrentie klein is!

7. Gebruik social media om je blog te promoten

Instagram is op dit moment één van de populairste kanalen. Sterker nog, menig influencer op Instagram heeft niet eens een blog. Zij verdienen hun geld simpelweg met hun Instagram account. Maar als blogger kun je Instagram ook gebruiken om je bezoekersaantallen omhoog te krijgen, en je blog in de kijker te spelen. Zie ook Inloggen Instagram.

8. Weest geduldig - succes vraagt (meestal) tijd

Je hebt bloggers die meteen een vliegende start hebben, en vanaf dag één veel bezoekers krijgen. Maar dat zijn de uitzonderingen. Meestal heeft het tijd nodig om een blog succesvol te maken. Laat je dus niet ontmoedigen, en zet door!
Met de juiste blogonderwerpen, kun ook jij een succesvol mamablogger worden.

Geld verdienen met je mamablog: samenvatting

Geld verdienen met je mamablog is anno 2021 een reële mogelijkheid om geld te verdienen vanuit huis! In deze blogpost las je 8 tips voor een succesvol mamablog!

Leestips: 

Wat wil jij met jouw mamablog bereiken?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *