Goedkope uitjes en low budget activiteiten

goedkope uitjes
Goedkope uitjes kunnen net zo leuk zijn als dure dagjes uit naar de Efteling. Net zoals je baby's en kinderen zo duur kunt maken als je wilt in hun eerste 12 levensjaren, zo kun je leuke uitjes en activiteiten ook net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Met andere woorden:

Een klein budget hoeft niet te verhinderen dat je leuke dingen kunt doen met je kind.

Daarom hieronder een handige lijst met ideeën en inspiratie voor goedkope uitjes en low budget activiteiten met je kind(eren)

Goedkope uitjes en low budget activiteiten

Goedkoop uitje: naar de bibliotheek

Met stip op 1 staat de bibliotheek. Of je kind nou van lezen houdt of niet, de bibliotheek is leuk als goedkoop uitje. Het is er doorgaans kindvriendelijk, en vrijwel alle bibliotheken hebben een speciale kinderhoek.

Prik een dag in de week waarop je met je kind(eren) naar de bibliotheek gaat, en vertel dit enthousiast aan de kinderen. Hoe je dingen brengt, heeft veel invloed op de beleving van kinderen. Als jij als moeder of vader enthousiast bent over een uitje naar de bibliotheek, dan werkt dat door bij je kind.

Door het jaar heen heeft de bibliotheek vaak voorleesuurtjes en dergelijke. Helaas stoppen die meestal in de vakantie. Maar in dat geval kun je bijvoorbeeld zelf je kinderen voor lezen. Maar er een gezellig en goedkoop uitje van door zelf drinken en eten mee te nemen, en op weg naar huis ergens te picknicken.

Goedkoop uitje 2: bezoek een speeltuintje in een andere wijk

Een ander goedkoop uitje is binnen je dorp of stad naar een speeltuintje in een andere wijk gaan. Vaak staan daar toch wel iets andere speeltoestellen, of ze staan anders gegroepeerd, waardoor het nieuw voelt. Een goedkoop uitje naar een speeltuintje in een andere wijk is bovendien goed te combineren met een picknick.

Goedkoop uitje 3: ga GeoCaching doen met je kinderen

GeoCaching is een soort van schatzoeken voor volwassenen en iets oudere kinderen. Je gebruikt je smartphone om de route te volgen en het doel is dat je de 'cache' vindt. Combineer ook dit weer met iets lekkers voor onderweg. Koop bij de Aldi bijvoorbeeld luxe voorverpakte koeken en pakjes drinken.

Goedkoop uitje 4: koop iets op marktplaats en ga het ophalen met de trein

Dit uitje is iets duurder, maar nog steeds budgetvriendelijk als je gebruikt maakt van een actie voor een goedkoop treinkaartje. Kinderen zijn vaak gratis in de trein. Misschien is er iets dat je kind(eren) al heel lang graag willen hebben. Kijk of je het op marktplaats of Facebook kunt vinden, en ga het vervolgens samen met je kind ophalen. Zo kom je op plekken waar je anders nooit zou komen, het is een goedkoop uitje, en voor je kind een leuk avontuur.

Goedkope uitjes 5: Bezoek de spelotheek

De spelotheek is de speelgoed versie van de bibliotheek. In plaats van boeken kun je er speelgoed lenen. Het is voor kinderen vaak een waar paradijs! En als je geluk hebt is er voor de ouders een plekje om even een kop koffie te drinken. Heb je eenmaal een abonnement dan kun je er een goedkoop uitje van maken, en bovendien je kinderen een leuk speeltje laten uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Goedkoop uitje 6: Maak een fietstocht

Een ander leuk en goedkoop uitje is op de fiets stappen en nieuwe wegen in te fietsen. Afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren) neem je ze achterop, in een fietskar of bakfiets of kunnen ze zelf meefietsen. Er zijn allerlei leuke routes te vinden. Zelf ben ik een fan van de fietsknooproutes. Dat is meteen ook leuk voor iets oudere kinderen. Laat hen opletten welke kant je uit moet!

Goedkope uitjes 7:  Kijk in de gratis huis-aan-huiskranten voor goedkope uitjes

De gratis huis-aan-huis kranten bieden een schat aan leuke en goedkope uitjes bij jou in de buurt. Denk aan braderieën, maar ook bijvoorbeeld begeleide wandelingen, evenementen etc.

Goedkoop uitje 8:  Ga naar de plaatselijke VVV en vraag daar om tips

Last but not least: ga naar de plaatselijke VVV en vraag daar om tips voor goedkope uitjes. Je zult er van staan te kijken hoeveel leuks er te doen is in je eigen omgeving.

Goedkope uitjes 9: Bezoek eens een kerk of gratis musea

Kerken zijn doorgaans gratis te bezoeken, en sommige musea zijn gratis of goedkoop. Houden jouw kinderen niet van culturele dingen? Combineer het dan met iets wat ze wel leuk vinden, en neem iets lekkers mee om ergens op een bankje op te peuzelen.

Tot slot

Laat je niet aanpraten dat uitjes alleen maar leuk zijn als ze in het buitenland zijn, of in de Efteling of EuroDisney. Voor je kind(eren) is het feit dat je iets samen gaat doen, wat je normaliter misschien niet doet, het belangrijkst. Zie ook Goedkoop naar de Efteling.

Goedkope uitjes kunnen net zo leuk zijn als dure uitjes.

Het is net wat je als ouders uitstraalt en aan je kinderen meegeeft. Leer ze de waarde van uitjes die niet duur zijn in te zien. Denk ook eens aan een bezoek aan Ecomare. Vergeleken met de Efteling is dat spotgoedkoop.

Bonustip voor goedkope uitjes

In het boek Nederland voor nop vind je nog veel meer leuke tips voor goedkope uitjes!

Goedkope uitjes

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *