5 Tips voor moeders om geld te verdienen vanuit huis

thuiswerk

Veel mama's zijn fulltime thuis of werken maar een paar uurtjes per week buitenshuis. Dat kan een bewuste keuze zijn, omdat je misschien graag veel bij je kinderen wilt zijn. Wellicht is het een onvrijwillige keuze, omdat je geen werk meer hebt of niet kunt werken. Als er behoefte is aan extra inkomen of je wilt gewoon weer meer omhanden hebben kun je ook eens denken aan thuiswerk.

Thuiswerken: thuis bij de kinderen + inkomsten

Met thuiswerken kun je een mooie combinatie maken tussen thuis zijn en ook nog bijdragen aan het inkomen. Veel thuisblijfmoeders of parttimers vinden het prettig om nog wat bij te verdienen door wat uurtjes per week (online) bezig te zijn.

Sommigen lukt het zelfs om een volwaardig inkomen te genereren met 100% thuisblijven en het te combineren met de opvoeding van de kinderen.

Geen reistijd, geen roddelende collega's en geen lastige leidinggevende die met regelmaat over je schouders kijkt!

Maar met 'googelen' op het woord thuiswerken kom je niet zo ver. Veel websites maken reclame voor louche praktijken of willen dat je gaat chatten met mensen van het andere geslacht. Wat is dan wél een betrouwbare bron van inkomsten als je vanuit huis aan de slag wilt gaan? Ik heb wat onderzoek gedaan en heb vijf leuke tips voor je.

1. Geld verdienen met vragenlijsten en producten beoordelen

Wist je dat er tal van community's zijn waarmee je cash geld en cadeaubonnen bij elkaar kunt sparen? Je krijgt dagelijks of wekelijks vragenlijsten, stellingen en onderzoeken voorgesteld. Of je ontvangt gratis producten en samples/proefmonsters van bijvoorbeeld make-up, parfums en lekkernijen die je mag beoordelen in ruil voor beloningen.
Zelf bepaal je of je wel of niet deelneemt aan het onderzoek.

Verdien punten of euro's

Voor iedere taak die je uitvoert krijg je punten of euro's, waarbij je zelf na verloop van tijd kunt besluiten om het te laten uitbetalen. Soms krijg je keiharde cash gestort op je bankrekening, maar je kunt ook kiezen voor cadeaubonnen van webwinkels. Hiermee kun je de cadeautjes voor de verjaardagen of feestdagen mee betalen, zodat je je geld in je portemonnee kunt houden.

10 tot 15 minuten per dag per panel

Het kost je per dag ongeveer 10-15 minuten van je tijd per panel en de opbrengsten kunnen al snel oplopen tot enkele honderden euro's per maand.

Heb je wat vrije tijd thuis over en wil je deze besteden achter je computer, tablet of smartphone, dan is dit thuiswerk ideaal. Een betrouwbaar en compleet overzicht van enquête community's helpt je bij het opstarten van je werkzaamheden.

2. Ga bloggen

Inmiddels is bloggen een erg gewilde hobby waarmee je ook vanuit huis een leuk zakcentje tot een goed maandinkomen kunt verdienen. Bloggen is leuk, maar om een professioneel blogger of blogger mama te worden moet je wel wat speciaals bieden aan je lezers.

Belangrijk is dan ook, vóórdat je je domein al vastgelegd hebt, na te denken wie je doelgroep is en wat jouw belangrijkste onderwerpen zullen zijn.

Het is leuk dat je dagelijks gaat schrijven wat jij en jouw kinderen iedere dag uitspoken. Maar vind jouw publiek dat wel zo interessant en gaan ze je hierom volgen?

Kies een unieke niche

Je bent uniek als je een leuk niche weet te vinden waar nog niet vaak over geblogd wordt. Bijvoorbeeld als je wekelijks wilt rondkomen van 50 euro of samen met je vier kleine kinderen een wereldreis gaat maken (ik noem maar wat :)).

Er zijn twee zaken erg belangrijk:

  • Je moet bloggen enorm leuk vinden
  • Je moet een doorzetter zijn.

Als je te snel opgeeft en je vind het niet eens leuk om te schrijven, dan ga je nooit een stuiver verdienen met het bloggen. Als je wel dat gat in de (blog)markt weet te vinden, heb je een erg leuke en flexibele thuiswerkmanier gevonden waar menig moeder jaloers op zal zijn.

N.B. Bloggers noemen zichzelf tegenwoordig ook wel content creator.

3. Verkoop je knutselwerken

Het klinkt misschien wat tuttig, maar niets is minder waar. Knutselen, haken, hout bewerken en sieraden maken.. Je kunt er absoluut geld mee verdienen. Maak gepersonaliseerde armbandjes, originele t-shirts of handgemaakte poppenmeubeltjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een koper voor. Je moet echter wel weten waar je je spullen tentoon gaat stellen. Het bekendste online verkoopplatform hiervoor is Etsy.com.

Etsy

Deze creatieve marktplaats is sinds een paar jaar ook actief op de Nederlandse markt: Etsy Nederland. Je maakt makkelijk een gratis account aan en binnen no-time staan jouw producten online. Je betaalt een paar procent commissie per transactie, daarentegen heb je een wereldwijd miljoenenpubliek.

Jouwmarktkraam.nl

Je kunt er ook voor kiezen om een real-life marktkraampje te huren bij jouwmarktkraam.nl. Je krijgt dan de beschikking over een verkoopruimte in een houten kraam van 1 meter breed. De huur is zo'n 20 euro per week en je hoeft fysiek niet in de winkel aanwezig te zijn. Jouw zelfgemaakte (of tweedehandse) spullen worden verkocht door de winkel zelf en jij krijgt 100% van de omzet. Heel leuk is ook de app op je telefoon waarmee je de verkopen op de voet kunt volgen!

4. Producttester worden

Producenten willen graag dat hun nieuwe producten eerst getest en beoordeeld worden door testpersonen. Zo weten zij wat de sterke en minder sterke punten zijn en dit helpt ze bij het in de markt zetten van de nieuwe producten. Ook zijn ze soms op zoek naar online reviews en beoordelingen van de testers. Positieve reviews, bijvoorbeeld via Bol.com, zijn erg waardevol voor nieuwe producten en leveren meer verkopen op.

Producten testen vanuit huis

Vanuit huis is het super gemakkelijk om producten te testen en daarvoor beloond te worden. Er zijn bedrijven die testcampagnes bedenken in opdracht van merken. Je krijgt dan gratis producten of samples toegestuurd die je mag proberen. In ruil voor een review of het uitdelen van samples, krijg je soms een vergoeding of cadeaubon. Op websites als Testnugratis.nl, The Insiders en Het Testpanel vind je allerlei testproducten waarvoor je je gratis kunt aanmelden als deelnemer.

 5. Word 'hosselaar'

Toegegeven: als je fulltime thuis bent, kan het lastig zijn om een fulltime salaris te verdienen op korte termijn. Maar dat betekent niet dat geld verdienen onmogelijk is. Je kunt namelijk ook meerdere werkzaamheden combineren. Dit is ontzettend leuk én je spreidt je kansen. Het woord 'hosselaar' klinkt negatief, maar het betekent dat je meerdere dingen doet om aan je geld te komen. Ook ontwikkel je veel kwaliteiten, want je bent sociaal actief, benut je creativiteit en wordt assertiever door je verkoopactiviteiten. Denk bijvoorbeeld eens aan kinderen schminken.

Hossel ideeën

Dus ga in de avonduren gepersonaliseerde soepkommen schilderen en zorg tijdens de zomervakantie voor de goudvissen en hamsters van buurtgenoten. Koop bitcoins en kijk iedere ochtend even of je ze met winst gaat verkopen. Meld je aan als pakketontvanger van de wijk, want je krijgt voor ieder ontvangen pakket een vaste vergoeding. Bespaar geld met het scoren van gratis producten en doe mee aan zoveel mogelijk prijsvragen en gratis winacties.

Er is echt zoveel te bedenken, als je maar actie onderneemt en veel verschillende opdrachten aanneemt. Mocht er een taak wegvallen, geen stress! Je hebt nog 10 andere hossels die jouw weggevallen inkomsten opvangen!

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Leestip

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *