Dé perfecte gordijnen voor in de kinderkamer

plissegordijnen kinderkamer
Raambekleding.

Het is heel bepalend voor de sfeer van een kamer. Jalozieën geven bijvoorbeeld een totaal andere uitstraling dan stoffen gordijnen.

En zeker voor jonge kinderen is het belangrijk om de juiste raambekleding te kiezen. Bijvoorbeeld gordijnen die de boel verduisteren zodat je kind in de zomer niet om 5 uur aan je bed staat met de tekst: 'Mama, het is dag! Opstaan!'

Rianne schreef een informatief artikel over gordijnen in de kinderkamer!

Dé perfecte gordijnen voor in de kinderkamer

Iedere ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kind een goede nachtrust heeft en lekker kan slapen. Dat je kind lekker slaapt is niet altijd vanzelfsprekend. Raamdecoratie kan goed helpen voor een goede nachtrust.

Alleen, welke raamdecoratie is nou eigenlijk geschikt voor een kinderkamer?

In dit artikel vertel ik je daar graag meer over.

raambekleding

Alle kanten op met gordijnen

Wij zijn fan van gordijnen en dat is maar goed ook want om gordijnen kun je in een ruimte niet heen. Ze zijn door hun grootte vrij aanwezig en doordat gordijnen van stof gemaakt zijn, geeft het de ruimte automatisch een gezellige uitstraling. Een groot voordeel van gordijnen is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. De plooi in je gordijn kan bijvoorbeeld het verschil maken. Een enkele plooi heeft een strakke look, terwijl een dubbele plooi juist een klassiekere uitstraling heeft. De wave plooi daarentegen heeft een hele moderne uitstraling. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Verduister en van de kinderkamer

De kinderkamer wil je graag zo donker mogelijk kunnen maken, daarom adviseren wij hier gordijnen op maat met een verduisterende voering. Met de juiste raamdecoratie kun je het slaapritme van het kind versterken. Tijdens het middagslaapje wil je het misschien niet helemaal verduisteren, omdat het ritme van het kind dan omgegooid kan worden.

Combineer verduisterende gordijnen met plisségordijnen

Combineer daarom je gordijnen met verduisterende voering met plisségordijnen. Zo kun je op elk gewenst moment zelf het lichtinval bepalen.
Naast dat de gordijnen met verduisterende voering geen licht doorlaten hebben ze ook nog eens een geluiddempende werking. Dat klinkt als een ideale combinatie voor de kinderkamer! Het kind kan zo fijner slapen, waardoor jij ook beter van je nachtrust kan genieten.

Rolgordijn op maat

Naast het gordijn bieden wij ook een rolgordijn op maat aan. Net zo geschikt en minstens zo mooi voor de kinderkamer. Deze rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en hebben een lichtdichte stof. Ook zijn de rolgordijnen in veel verschillende kleuren verkrijgen! Speel met de kleur van je rolgordijn om de kinderkamer in balans te houden of juist éxtra op te laten vallen!

Precies zoals jij het wil

We hadden het al even benoemd. Dankzij de verschillende opties aan een gordijn, kun je het gordijn helemaal zelf naar wens samenstellen. Raambekleding heeft altijd een functie. Of het nou het toevoegen van sfeer, het verhogen van de privacy of het beheersen van de lichtinval is.

Bestel dus gauw je gratis kleurstalen bij Veneta.com, kijk vervolgens welke kleur er bij de kamer past en stel jouw gordijn samen!
Is bij jullie de kinderkamer al helemaal af?

Lees ook mijn posts bijzondere kinderbedden, gordijnen voor dakramen en over de kracht van raamtekeningen!

Wat hangt er bij jouw in de slaapkamer van je kind?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *