Kinderfeestje idee: 10 decoratie ideeën!

Kinderfeestje decoratie

Hoe leuk je kinderfeestje idee ook is, het staat of valt bij je presentatie. Oftewel de decoratie die je gebruikt.

Vandaar ook dat thema kinderfeestjes zo'n succes zijn: ze geven je duidelijke handvatten voor de decoratie.

Heb je een Harry Potter kinderfeestje? Dan gebruik je als decoratie Harry Potter achtige elementen. Is het een prinsessenfeestje? Kies dan voor decoratie in prinsessenstijl.

Met de juiste decoratie zorg je dat je kinderfeestje idee een groot succes wordt. 

De juiste decoratie ondersteunt je kinderfeestje idee

De decoratie laat zien waar het kinderfeestje om draait. Het roept een feestelijk gevoel op en zet de toon. Denk maar aan het verschil tussen vrolijke opgeblazen ballonnen bij de voordeur versus ballonnen die geknapt zijn, of die gerimpeld zijn doordat helft van de lucht eruit is. De goed opgeblazen ballonnen stralen iets feestelijks uit, terwijl de gerimpelde ballonnen triest ogen.

Lees nu: Uitnodiging kinderfeestje!

10 Decoratie ideeën voor kinderfeestjes

Decoratie hoeft niet moeilijk te zijn gelukkig. Hieronder een overzicht van decoratie ideeën die je eenvoudig kunt toepassen.

  1. Vlaggetjes! Vlaggetjes in de vorm van een slinger zijn eenvoudig op te hangen. Je hangt ze bijvoorbeeld bij de voordeur, en natuurlijk binnenshuis. Vlaggetjes kun je zelf naaien, haken of gewoon kant en klaar kopen. Zelf houd ik erg van stoffen vlaggetjes want die zijn lekker sterk, en daardoor telkens opnieuw te gebruiken.
  2. Geef je een prinsessenfeestje, of wil je de gasten groots onthalen: huur of koop dan een rode loper! Zo kunnen de gasten bij aankomst over de rode loper naar binnen. Extra leuk is het als je een foto maakt van elke gast op de rode loper. Die foto geef je dan aan het eind van het feestje mee als herinnering. Bij diverse winkels kun je afzetpalen kopen, om de rode loper nog echter te maken. Een rode loper hoeft niet duur te zijn overigens. Onderstaande rode loper is verkrijgbaar bij bol.com voor 12,92. Bewaar hem goed, want je kunt hem ook gebruiken als je kind eindexamen doet! Of bij het afscheid van groep 8. N.B. De afzetpalen moet je er apart bij kopen.
  3. Een andere leuke decoratie zijn natuurlijk feesthoedjes! Want je kunt ook je gasten decoreren. 
  4. Raamtekeningen zijn makkelijk gemaakt en niet duur: je hebt eigenlijk alleen een krijtstift nodig.
  5. Wees ook niet bang om je gasten te decoreren, hoewel je wel rekening moet houden met eventuele allergieën! Lees nu Schminkvoorbeelden.
  6. Borden en bekers zijn gebruiksvoorwerpen maar kunnen ook een decoratieve functie hebben. Zeker bij kinderfeestjes met een hema. Om terug te komen op het thema van Harry Potter kinderfeestje: er zijn papieren bekertjes te koop met afbeeldingen van Harry Potter. Zoals deze:
  7. Ballonnen zijn ook een makkelijke en snelle decoratie. N.B. Laat ballonnen liever niet op, maar gebruik ze puur als decoratie. Ballonnen die de lucht ingaan zijn namelijk slecht voor het milieu.
  8. Je zou het misschien niet meteen denken, maar ook de hapjes zijn onderdeel van de decoratie. Vrolijk versierde cupcakes zijn niet alleen lekker maar hebben bovendien een decoratieve functie.
  9. Ga zelf of samen met de kinderen een t-shirt bedrukken!
  10. Koop een tafelklem! Daarmee maak je de tafel eenvoudig heel feestelijk.

Lees ook: Cake bakken. Wie een cake kan bakken, kan feitelijk ook mooie decoratieve muffins of cupcakes bakken. Het basisrecept is hetzelfde. Of nog leuker maak Cakepops!

Kinderfeestje idee en het belang van decoratie samenvattend

De juiste decoratie ondersteunt je kinderfeestje idee. Ook met een beperkt budget kun je prima je huis feestelijk versieren voor een kinderfeestje. Wees creatief en denk 'out of the box'.

Voor inspiratie verwijs ik je graag naar partydeco.nl of hiepp.nl. Ook als je er niets koopt, kun je er ideeën opdoen.

Leestips!


Wat is jouw favoriete kinderfeestje idee?

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *