Invulboekjes: waaorm ik spijt heb dat ik ze niet gebruikte

invulboekjes

Toen mijn oudste dochter geboren werden hield ik in het kraambed een invulboekje bij. Om precies te zijn een zogenoemd kraamdagboek.

Ook plakte ik foto's in van het eerste levensjaar, met diverse mijlpalen zoals het eerste lachje en het eerste tandje.

Invulboekjes bijhouden

Bij mijn volgende zwangerschappen en bevallingen hield ik ook de gebeurtenissen bij van de zwangerschap en de kraamtijd.

Maar ergens ben ik verslapt.

Ten onrechte dacht ik: 'Dit onthoud ik wel!'

Wat blijkt echter? Ik onthield het niet. Met als gevolg dat ik veel dingen ben vergeten.

Waarom invulboekjes bijhouden slim is!

Zoiets kun je betreuren op het persoonlijke vlak, maar er is nog een andere reden waarom dit jammer is. En dat is als je kind op de peuterspeelzaal of school wat problemen krijgt, of er door de leiding om een andere reden wordt uitgelicht.

Wanneer lachte uw kind voor het eerst?

Eh....

Want dan krijg je als moeder ineens allerlei vragen. Vragen waarop je zo het antwoord zou kunnen opzoeken als je invulboekjes had bijgehouden. Zoals: 'Wanneer begon uw kind met praten?' of 'Met hoeveel maanden zette uw zoon zijn eerste stapjes?'

Ik zat met de mond vol tanden, en moest er naar raden. En dat was niet handig met twee zonen die uiteindelijk een diagnose ASS kregen!

Met nieuw respect kijk ik sindsdien naar de trend van Milestonekaarten en invulboekjes.

invulboekjes
16,95 bij invulboekjes

De ouders die belangrijke mijlpalen opgeschreven, of met milestonekaarten bijhielden kunnen namelijk eenvoudig opzoeken wanneer dergelijke mijlpalen plaatsvonden.

 27,- bij invulboekjes.nl

Hierboven een voorbeeld van zo'n invulboekje.

Invulboekjes? Daarom!

Er zijn twee redenen om invulboekjes te gebruiken en te bewaren:

Het is leuk op persoonlijk vlak, want ook al denk je dat je die bijzondere momenten niet vergeet, dat gebeurt vaak toch...
Mocht je kind ooit tegen dingen aanlopen in zijn ontwikkeling of op school, dan zijn die boekjes een Zegen! Je hebt dan informatie bij de hand, die je deskundigen je zeker zullen vragen.

Praktische informatie over invulboekjes

Je hebt invulboekjes in allerlei soorten en maten, en thema's. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is een boek om in te vullen van te vinden. Kijk maar eens op invulboekjes.nl! Het is daar heerlijk rondneuzen!

Bonustip: Geef invulboekje als kraamcadeau!

Tot slot wil ik je tippen: zo'n boekje om dingen in bij te houden is een superleuk kraamcadeau om te geven. Want ook al denkt de nieuwbakken moeder dat ze het allemaal wel zal onthouden, wij weten inmiddels beter : )

En met een invulboekje geef je ouders het cadeau van de herinneringen!

Leestips

Een kraammand maken

Zoekboek peuter

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *