Kinderbedovertrek: 6 aandachtspunten

kinderdekbedovertrek
Er gaat niet boven een dekbedovertrek om een kinderkamer eenvoudig een leuke nieuwe look te geven. Maar waar moet je opletten als je een kinderdekbedovertrek koopt?

Hieronder 10 handige aandachtspunten om mee te nemen tijdens je shopping trip! Zo weet je zeker dat je thuis komt met het juiste kinderdekbedovertrek.

Kinderdekbedovertrek: 10 aandachtspunten

1. Dekbedovertrek biologisch katoen

Dekbedovertrek biologisch katoen. Je kunt er niet meer omheen: het is belangrijk om een duurzame leefstijl na te streven. We willen toch allemaal dat onze kinderen, en later hun kinderen ook nog een goed leven kunnen leiden op deze aardbol?

Een simpele manier om bij te dragen aan een duurzamer leven is door kleding en dekbedovertrekken te kopen van biologisch katoen.

Als een dekbedovertrek van biologisch katoen is gemaakt weet je zeker dat er een kwalijke stoffen zijn gebruikt die slecht zijn voor het milieu. Een goed voorbeeld van een duurzame keuze is SNURK. Hun dekbedovertrekken zijn zowel biologisch én ze worden ook nog eens gewoon in Europa gemaakt. Portugal om precies te zijn.

Bijkomend voordeel van katoen is dat het goed 'ademt'. Zeker als je kind veel zweet, is dat niet onbelangrijk.

2. Hoe groot is het dekbed van je kind?

Niks zo vervelend als een dekbedovertrek die te klein of juist te groot is voor het dekbed waarvoor je hem wilt gebruiken. Meet daarom voordat je een dekbedhoes gaat kopen eerst even na hoe groot het dekbed van je kind is. Er zijn namelijk drie maten!

  • Peuterdekbed (100x135)
  • Kinderdekbed (120x150)
  • 'Gewoon' eenpersoonsdekbed (140x200)
Let dus goed op dat je een dekbedovertrek koopt in de juiste maat. Een 2 persoons dekbedovertrek is een totaal andere maar dan een eenpersoonsdekbedovertrek bijvoorbeeld.

3. Kies je voor uni of juist voor een print dekbedovertrek?

Het ene kind is het andere niet. Heb jij een kind dat heel gevoelig is voor prikkels? Dan is een zogenoemd uni dekbedovertrek een goede keuze. Uni wil zeggen dat het dekbedovertrek één kleur heeft en dat er geen drukke prints opstaan.

4. Wat vind je kind leuk?

Aangezien je kind eronder moet slapen is het wel zo leuk als je kind zijn of haar dekbedhoes mooi vindt. Stel dat je kind droomt van een carrière als astronaut. Dan is onderstaande dekbedhoes natuurlijk helemaal geweldig:
Bij SNURK hebben ze nog veel meer van bovenstaande leuke dekbedovertrekken waarmee je als het ware even een andere identiteit krijgt ; )

5. Kan het dekbedovertrek goed in de was?

Ik was beddengoed doorgaans graag op 60 graden. Heb jij of je kind een huismijtallergie? Dan is wassen op 60 graden echt wel nodig. Op de website van het Longfonds schrijven ze dat huismijt niet sterft bij temperaturen onder de 60 graden.

6. Is het dekbedovertrek makkelijk in het gebruik?

Niet onbelangrijk: is het dekbedovertrek makkelijk in het gebruik? Oftewel kun je het makkelijk om een dekbed heen doen, en er weer af? Hierbij speelt ook de zogenoemde instopstrook een belangrijke rol. Niet alle dekbedovertrekken hebben zo'n instopstrook. Er zijn ook dekbedhoezen met knopen bijvoorbeeld. Het is net was je zelf het fijnst vindt.

Kinderdekbedovertrek samenvattend

Een kinderdekbedovertrek doet veel voor de sfeer in een kinderkamer vind ik altijd. Het kan een bepaald thema in de kinderkamer ondersteunen en voor een bepaalde sfeer zorgen. In deze post las je 6 handige aandachtspunten om te gebruiken als je een dekbedovertrek voor je kind(eren) wilt kopen.

Leestip

Waar let jij op als je een kinderdekbedovertrek gaat kopen?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *