Spirituele ontwikkeling how-to

spirituele ontwikkeling
Ik geef het toe: toen Jamilla kwam met een artikel over spirituele ontwikkeling aarzelde ik even.

Want eigenlijk geloof ik daar niet in.

Ik lees nooit mijn horoscoop

Je zult mij bijvoorbeeld nooit betrappen op het lezen van een horoscoop, en in astrologie geloof ik niet. Tegelijkertijd denk ik: 'Wie ben ik?' en kan ik de mogelijkheid dat er misschien meer is tussen hemel en aarde niet uitvlakken. 
Bovendien wil ik volgend jaar wel een cursus Tarot gaan doen! En ben ik niet dit jaar begonnen met een opleiding bij de School voor Intuïtieve Ontwikkeling?

Dat is toch ook zweverig?

Dus, in het kader van persoonlijke ontwikkelingen, en je horizon verbreden hieronder Jamilla's artikel over spirituele ontwikkeling!

Wil jij jezelf spiritueel ontwikkelen? Zo doe je dat 

Heb je interesse in spiritualiteit en vind je het interessant om jezelf hierin meer te ontwikkelen? Dan is dit zeker mogelijk. 
Je kunt dit op meerdere manieren doen en het is belangrijk om te kijken welke manier het beste bij jou past. Dit verschilt natuurlijk per persoon, want iedereen is anders. 
Hieronder lees je tips die je kunnen helpen om jezelf spiritueel te ontwikkelen. 

Tips voor spirituele ontwikkeling 

Zelfhulpboeken, meditatie en yoga

Het is mogelijk om zelf een aantal stappen te ondernemen als je jezelf spiritueel wilt ontwikkelen. Start bijvoorbeeld met zelfhulpboeken lezen, probeer meditatie oefeningen uit of ga yoga beoefenen. Dit zijn allemaal manieren om dichterbij jezelf te komen. Daarnaast kunnen affirmaties ook helpen of ga aan de slag met mindfulness. Dit zijn slechts een aantal tips om jezelf spiritueel te ontwikkelen.   

Dromen opschrijven 

Wist je dat het ook kan helpen om te luisteren naar je dromen? Je dromen kunnen je namelijk iets vertellen over je leven. Leg een boekje naast je bed neer en schrijf na elke droom alles op wat je onthouden hebt op. Dit kan inzichten geven in je leven en dit kan je helpen bij spirituele ontwikkeling. 

Onderzoek waar je bang voor bent

Wil je je spiritueel ontwikkelen om je zo meer te ontwikkelen als helderziende? Dan is het bijvoorbeeld ook belangrijk om je angsten los te laten. Dit doe je door de oorzaak van je angst te vinden en vervolgens de angst te overwinnen. 
Wat is nog meer belangrijk om jezelf als helderziende te ontwikkelen? 

Ontwikkelen als helderziende 

Als je visioenen hebt, is het belangrijk om die op een natuurlijke wijze te bekijken. Het kan zijn dat ze wazig zijn en dan is het belangrijk om ze op te schrijven of hardop voor te lezen. Hierdoor kunnen de beelden duidelijker worden, waardoor je beter kunt begrijpen wat de beelden vertellen. 
Het is hiernaast ook mogelijk om contact op te nemen met ervaren paragnosten. Paragnosten hebben kennis van een andere wereld en bezitten paranormale gaven. Als je contact opneemt met een paragnost, kunnen ze antwoord geven op bepaalde vragen die te maken hebben met je leven of met de toekomst. Deze antwoorden kunnen je dan ook weer helpen met je spirituele ontwikkeling.
  

De rol van je sterrenbeeld

Wist je dat je sterrenbeeld ook veel te maken heeft met hoe jij in het leven staat? Het is daarom ook interessant om je meer te verdiepen in je sterrenbeeld en welke eigenschappen hierbij horen. 

Spirituele ontwikkeling heeft alles te maken met jezelf en dichter bij jezelf komen. 

Hoe meer je over jezelf weet, hoe beter je je spiritueel kan ontwikkelen. 
Neem bijvoorbeeld een paar dagen voor jezelf om jezelf echt te leren kennen. Je zult je verbazen over de dingen die je te weten komt over jezelf.

Nawoord

Dankjewel Jamilla voor dit artikel over spirituele ontwikkeling. Hoewel ik zelf bijvoorbeeld niet geloof in de rol van mijn sterrenbeeld en hoe ik in het leven sta vond ik het interessant om te lezen. 
En wat me wel aanspreekt is het idee van spirituele ontwikkeling om jezelf beter te leren kennen.

Want zeiden zelfs de oude Grieken niet: 'Mens ken uzelf!'?

Toch nog even een kanttekening van deze ongelovige Thomas: wees voorzichtig in wie je vertrouwen stelt en blijf altijd kritisch als consument.
Er is bij mijn weten namelijk nog geen keurmerk dat betrouwbare mediums onderscheidt van mensen die vooral geld willen verdienen.

Kijktips

Een paar jaar terug waren er twee series met vrouwen die visioenen hadden en als medium werkten: Ghost Whisperer en Medium. Vooral Medium vond ik een hele goede serie.

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *